Connect with us

Hirdetés

technokrata

Televíziós adás mobiltelefonon – a Pannon GSM új szolgáltatása

Kütyük

Televíziós adás mobiltelefonon – a Pannon GSM új szolgáltatása

Mobiltelefonon nézhető, GSM alapú televíziós adást tesz lehetővé a Pannon GSM új szolgáltatása…

…derül ki a szolgáltató közleményéből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez. A közlés szerint a Pannon GSM november 24-én indítja el új szolgáltatását, a mobilon nézhető televíziós adást. A nemzetközi viszonylatban is az elsők közé sorolható, a legfejlettebb kommunikációs technológiát alkalmazó megoldásnak köszönhetően a BBC tévénézői után immár a hazai érdeklődők is megnézhetik mobiltelefonjukon a nap eseményeit a megújult TV2 Tények és Napló című műsorainak GSM-re átültetett adásában – áll a Pannin GSM közleményében.

A korábban bevezetett mobil szolgáltatások felsorolása mellett megjegyzik, hogy két, az információ átadásának más-más szakterületén működő vállalat: a Pannon GSM és a tv2 együttműködésének eredményeként útjára indul Magyarország első GSM alapú televíziós adása.

Nemzetközi tapasztalatokra hivatkozva megjegyzik: a mobil adatátviteli technológiákra fogékony, az élvezhető minőségű mozgókép-anyag – például mozifilm-részletek, videoklippek – letöltésére és megjelenítésére alkalmas telefonkészülékekkel rendelkező felhasználók esetében nagy az igény az ilyen jellegű információra.

A közlemény szerint vasárnaptól minden héten látható lesz a Napló című műsor, hétfőtől pedig minden este, az élő adás után rövid idővel mobiltelefonon is megnézhető lesz a Tények teljes anyaga, a jobb böngészhetőség érdekében hírekre bontva. Az adás megtekintéséhez egy megfelelő felbontású kijelzővel, Internet hozzáféréssel és nagy sebességű adatátviteli lehetőséggel rendelkező telefonkészülékre – a ma kapható készülékek közül a Nokia 9210i kommunikátorra vagy a Nokia 9210-re, Nokia 7650-re – van szükség.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés