Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb vetélytársa akadt a Go Pronak

Kütyük

Újabb vetélytársa akadt a Go Pronak

A Sony legkisebb Action Cam készülékével – HDR-AZ1VR – bármikor akciódús felvételeket készíthet, ugyanis ez az apró Full HD kamera mindig készen áll a kalandra.

Akár utazik, a hegyekben túrázik, kerékpározik, lovagolni megy, vagy éppen csak egy sétára indul, az új Action Cam Mini készülékkel egészen egyedülálló szemszögből készíthet felvételeket. A készülék mindössze 63 g[1], mérete pedig a korábbi kamerák 2/3-ának felel meg, ennek ellenére ugyanúgy Full HD felvételeket készíthetünk vele. Ezen felül megtalálhatóak benne a Sony vezető technológiái, és mindazok a tulajdonságok, melyek az Action Camet is népszerűvé tették úgy, mint a SteadyShot képstabilizátor, valamint a sztereó hangzás. A HDR-AZ1VR kis mérete ellenére Full HD felbontásban rögzíti a felvételeket, 50Mbps sebességgel XAVC S formátumban, 170°-os látószögben.

Mivel az Action Cam Mini cseppálló kivitelben készült, ezért ellenáll nemcsak a szakadó esőnek, de a sáros pocsolyáknak is.  Extrémebb körülmények között a vízálló tok védi meg a kamerát a váratlan ütésektől, a homoktól, 5 méteres mélységig pedig vízbe is merülhetünk vele[2].

Az Action Cam Mini HDR-AZ1VR csomag RM-LVR2V Live-View távirányítóval kerül a sportkamerák piacára[3].  A csuklóra is rögzíthető kiegészítőt a tervezők egy kis képernyővel látták el, hogy ne csak az aktuális képet lehessen követni rajta, hanem közben módosíthassunk a beállításokon, visszajátszhassuk  vagy törölhessük az egyes felvételeket mialatt a kamera a sisakra ,kormányra  van rögzítve. Egyidejűleg akár 5 kamera is irányítható vele, amennyiben egyszerre több látószögből készült POV videókat kívánunk készíteni.  A GPS adatok naplózása a kamerából átkerült a távirányítóba, így vált lehetővé a Sony számára az AZ1 kamera méretének jelentős csökkentése.

Hazaérve pedig az új Action Cam Movie Creator szoftverrel készíthet lenyűgöző videókat a felvett nyersanyagból a sokoldalú beállításoknak köszönhetően.

Többek közt módosítható a sebesség, a távolság, de akár mélységet is adhatunk videóinknak. Az Action Cam Mini akár 120 fps (másodpercenkénti képkocka) sebességgel képes rögzíteni, így kivételes slow-motion videókat kapunk, melyek egy normál sebességű lejátszón is végignézhetőek.

A hátsó megvilágítású Exmor RTM szenzor a prémium ZEISS objektívvel és a Sony BIONZ XTM processzorával élethű és részletgazdag képeket készít – még rossz fényviszonyok között is. A SteadyShot [4] funkció stabilizálja a képeket, ezáltal menetközben is kivételesen éles, bemozdulástól mentes felvételek készülnek.

A HDR-AZ1VR készülékkel élőben streamelheti kalandjait a USTREAM-en keresztül[5]. Küldhet barátainak üzenetet SNS-sel, miközben memóriakártyára rögzíti videóját

Az Action Cam Mini előnyeit további kiegészítők széles választékával használhatja ki. A VCT-BPM1 kiegészítő egy hátizsákokhoz használható eszköz, mellyel biztonságosan rögzíthető a kamera a hátizsák hevederén.[6] A BLT – CHM1 a sisakra történő felhelyezést biztosítja.  AZ SPK-AZ1 vízálló tok megvédi a készüléket a nedvességtől, az NP-BY1 újratölthető akkumulátorral pedig megelőzhető, hogy idő előtt lemerüljön a kamera. Az ACC-TRDCY Accessory Kit ötvözi az akkumulátort és az USB töltőt, a speciálisan összeállított Action Cam Mini kit, pedig az extrém igényeknek megfelelő eszközöket tartalmazza. Action Cam weboldala, amelyen megtekinthetőek a termékek, a legfrissebb információk és videók, a lenti linken érhető el: http://www.sony.hu/actioncam

Az új HDR-AZ1 Action Cam Mini előrendelhető ezen az oldalon: http://www.sony.hu Az értékesítése Európában 2014 októberében várható.

– 1 Körülbelüli méret, akkumulátorral együtt.

– 2 5 méterig, vagy 30 percig folyamatos vízben tartózkodás esetén, felhasználható alapvetően vízhez kötött tevékenységekhez, mint a szörf vagy a kajakozás. A fókusz beállítások nem használhatóak a víz alatti felvételek esetében.

– 3 RM-LVR2V különállóan nem kapható.

– 4 HDR-AS100V készülékhez hasonlóan .

– 5 Video felbontás 1280×720 vagy 640×480. Az oldalon regisztráció szükséges a videók streameléséhez, valamint Wi-Fi képes okostelefon vagy Wi-fi képes eszköz.

– 6 The VCT-BPM1 kiegészítővel a kamera biztonságosan rögzíthető hátizsákok hevederéhez.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés