Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még ki sem jött a Tesla Model X, de az Audi már a riválist tervezi

Garázs

Még ki sem jött a Tesla Model X, de az Audi már a riválist tervezi

Az Audi nem hagyhatja szó nélkül, hogy egy olyan új és kicsi autógyártó szakítson magának jelentős szeletet a piacból, mint a Tesla, így máris tervezik a még nem kapható Model X riválisát. A teljesen elektromos hajtású SUV az eleve prémiumnak szánt Q8 egyik változata lesz.

A Model S már bizonyított és elismerően írnak róla, az pedig külön használ neki, hogy egyre több sztár és tehetős híresség dönt a típus mellett. A Model X szintén nagy siker lehet, különös tekintettel az amerikai piacra, ahol az SUV és az elektromos hajtás kombinációja remek alapot ad a jó értékesítési mutatókhoz. Elon Musk cége még indén megkezdi a típus forgalmazását, így az Audi nem tétlenkedhet, írja az f1-live.hu.

A Q8 teljesen elektromos változata a hamarosan érkező R8 e-tron sportkocsi továbbfejlesztett technikáját kapja meg, debütálása 2017-ben várható. Az Autocar információi szerint a mérnökök komoly célokat fektettek le: a testes járműnek közel 600 kilométeres hatótávot kell tudnia. Ezért is a relatív késői érkezés, mivel jelentős fejlődés várható az akkumulátor-technológia terén.

Tesla-Model-X-Rear-Three-Quarter-Doors-Open

A Q8-ból lesz hagyományos benzines, dízel, és plug in hibrid verzió is, míg a szintén összkerekes elektromos legalább 80 kilowatt órás akkumulátorokat kap, hasonlóan a Model X-hez. Tervezik egy sportverzió gyártását is, ezzel az SQ8 zárhatja a sort a gyárilag tuningolt “behemótok” között.

A prémium kategóriában követelmény lesz a környezetbarát mivolt, legalább is ebben bíznak az Audinál, így a teljesen elektromos Q8 biztos piaci szeletre haraphat rá. Az alapjait az idén érkező új Q7 adja, az MLB-evo nevű padlóra épül majd. Utóbbinak köszönhető, hogy az új Q7 300 kilóval könnyebb lesz az elődhöz képest, ami óriási ugrást jelent, nem mellesleg kulcskérdés egy elektromos modell esetében.

A Q8 kecsesebb, sportosabb lesz a Q7-hez képest: magasabb övvonal, alacsonyabb tető, és kisebb üvegfelületek jellemzik majd, rendelhető lesz öt és hétüléses kivitelben is.

Forrás: Tiszta Jövő



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés