Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Országos Egészségügyi Pénztár új internetes portálja

Kütyük

Az Országos Egészségügyi Pénztár új internetes portálja

Az Országos Egészségügyi Pénztár várhatóan a nyár végére elkészülő új internetes portálja adatkomunikációs feladatainak megoldásához az Oracle-t választotta.

Az OEP olyan megoldást vásárolt (Oracle9i Database SE és Oracle9i Application Server EE), amellyel komplex adatintegrációs, internetes és intranetes projekt valósítható meg. A szoftverek bevezetése tehát egyszerre fogja szolgálni a nyilvánosan elérhető weboldal és a Kormányzati Portálhoz történő illesztés megvalósítását.

Az OEP az Oracle Portal rendszerrel kiépített külső, elsősorban az ügyfelek tájékoztatását szolgáló weboldalon többek között jogszabályi és egyéb OEP-et érintő információkat fog elhelyezni. A nyilvános weboldal különálló egységekből, úgynevezett portletekből kerül kialakításra, így az oldalak egyszerűen és gyorsan beilleszthetők a Kormányzati Portálba is. Ez az egyike azon projekteknek, amelyben a Kormányzati Portál és egy másik kormányzati szerv Oracle Portal alapú weboldalának illesztése megtörténik. A weboldalak tartalmának megosztása kétirányú, így a Kormányzati Portál tartalma is meg fog jelenni az OEP oldalán.

A 40 napos tanácsadási és fejlesztési munka során a portál kialakítása mellett az OEP informatikusai oktatáson is részt vesznek, így az üzemeltetést a későbbiekben önállóan láthatják el. A portál kialakítása az OEP és az Oracle közötti együttműködés újabb lépése, az intézmény korábban már bevezette a cég adatbázis-kezelőjét.

Az Oracle portfolióval kialakított integrált rendszer-együttes lehetőséget biztosít, hogy a jogszabályi korlátozások figyelembevételével további információs alkalmazások kerülhessenek kiépítésre.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés