Connect with us

Hirdetés

technokrata

Francia méregzsák

Garázs

Francia méregzsák

A mini hegemóniájának megszakítására készül a Citroen a DS3 Racing piacra dobásával, amely apróság a maga 200 LE-s teljesítményével méltó kihívónak tűnik.

Az autó alapját az 1,6-os turbómotorral szerelt DS3 adja, de ennél a változatnál a motorvezérlés és a turbó átalakítása valamint a sportkipufogó beszerelése nyomán az eredeti 156 helyett,  200 lóerőt tejesít. A kis erőgép maximális nyomatéka pedig az eddigi 240-ről 275 Nm-re nőtt.

A DS Racing sportosabb futóművet is kapott. Feszesebbek a rugók, előre csakúgy, mint  hátra bekerültek a toronymerevítők. A karosszériát 15 mm-rel alacsonyabbra ültették, a nyomtáv 30 mm-rel szélesebb lett, precízebb kormányművet és 18 colos vékony falú abroncsot kapott az egyedi szürke-narancs színekben pompázó méregzsák. Ezek így együtt hatékonyan segítik a kocsi jobb talajfogását nagy sebességű kanyarvételnél.

Az autó neve után illesztett Racing utónév azt jelzi, hogy a kis sportautó fejlesztésében jelentős szerepet vállalt a Citroën Racing csapata is, amely öt konstruktőri világbajnoki címet szerezett a márkának  és amely a Sébastien Loeb-Daniel Elena párossal hat egyéni vb-címet is hozott a francia márkának.

Az autó érkezése természetesen nem véletlen, hiszen 2011-től már nem a C4 WRC-vel, hanem a DS3 alapjaira épített versenyautóval vesz részt a márka a rali-világbajnokságon.

Az DS3 Racing 2010 második felében kerül a piacra, amelyből mindössze 1000 darabot készít a gyár. A ritkaság birtoklására az utastérben elhelyezett sorszámozott lapocska emlékezteti majd a tulajdonosát..

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés