Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mától vadásznak a teherautósokra

Garázs

Mától vadásznak a teherautósokra

Keddtől csütörtökig fokozott ellenőrzésre számíthatnak.

A TISPOL Operational Group 2010. évi ellenőrzési terve alapján a “European Operation Truck” közlekedésbiztonsági akció európai szintű végrehajtására 2010. negyvenegyedik hetében kerül sor. Az akció a tehergépkocsik közúti közlekedésének ellenőrzésére terjed ki, különös tekintettel a vezetési és pihenőidő betartására és a tachográffal elkövetett szabályszegések felderítésére.

Az ország egészére kiterjedő TISPOL-ellenőrzést 2010. október 12-én, 13-án és 14-én bonyolítják le. Szlovénia és Magyarország határközeli területein a szlovén és a magyar rendőrök közös ellenőrzéseket hajtanak végre, áthidalva ezzel a kommunikációs nehézségeket.

Az egyes rendőri szervek az ellenőrzést legalább napi 8-8 órában és azokon a helyszíneken hajtják végre, ahol a tehergépjárművek biztonságos leállításának és a technikai jellegű ellenőrzések végrehajtásának a feltételei adottak. Az ellenőrzés során jelentkező műszaki jellegű feladatok nagy számára tekintettel a rendőrség együttműködik a Nemzeti Közlekedési Hatóság területileg illetékes szerveivel.

Az ellenőrzés során többek között kiemelten kezelik a rendszám nélkül közlekedő gépjárművek kiszűrését is, a szabálysértő járművezetők határozott rendőri fellépésre számíthatnak.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés