Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szupersportkocsi a Red Bulltól

Garázs

Szupersportkocsi a Red Bulltól

Madridban bemutatkozott a Red Bull szuperautója. Csak virtuális.

Végül csak megcsinálta a Red Bull, a mezőny legjobb autójával a konstruktőri és egyéni F1-es világbajnoki címet is zsebretette az istálló, Sebastian Vettel elképesztő hajrát vágott ki és megérdemelten lett király Abu-Dzabiban. Még jó, hogy mostantól még nagyravágyóbb tervei vannak a cégnek, elkészült például a Red Bull első szuperautója is.

Ez még ugyan csak virtuális modell, de a zseni Adrian Newey tervezte a Gran Turismo 5 számítógépes játék kedvéért. Madridban, a szoftver hivatalos premierjén ki is állították az X1 Prototype-ot, persze motor és minden komolyabb alkatrész nélkül.

Nem kizárt, hogy a koncepciót idővel továbbgondolja a Red Bull, a játékban 1483 lóerőt teljesít a duplaturbós, háromliteres V6-os motor, legnagyobb nyomatéka 713 Nm. 1,4 másodperc alatt gyorsul 96 km/órás tempóra az X1, a 193 km/óra 2,8, a 320 km/óra 6,1 szekundum alatt van meg.

Akár 8,25 G-s terhelést is kibír az autó kanyarban, ami akkor is érdekes, ha a virtuális környezet teljesen különbözik a valóságtól. Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa szerint nem őrült ötlet, hogy önálló motorfejlesztésbe kezd a cég, ha ez így lesz, idővel az utcán is megjelenhetnek az első Red Bull modellek.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés