Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nincs több titok: itt az új Mercedes SLK

Garázs

Nincs több titok: itt az új Mercedes SLK

Tavaly kiszivárgott egy videó az új SLK-ról, a Mercedes-Benz ezért úgy döntött, nincs értelme tovább titkolózni.

Megtette a hatását az új Mercedes SLK-ról tavaly kiszivárgott francia nyelvű videó. Eredetileg csak a márciusi Genfi Autószalonon akarták leleplezni a németek a kupé-kabriót, minthogy azonban tavaly év végén lényegében minden kiderült az autóról, most nyilvánosságra hozták a hivatalos képeket és adatokat.

Előbbre hozták a premiert is, már január végén, a Mercedes 125. születésnapja alkalmából rendezett stuttgarti ünnepségen leleplezik az SLK-t. Új hátsókerékhajtású platformra épül a kétüléses roadster, a vázat és a futóművet sportosabbra hangolták. Formailag az új Mercedes-irányzatot idézi az autó.

Üvegezett keménytetővel készül az SLK, műszerfala az SLS AMG-t idézi. Három benzinmotorral indul a forgalmazás, az 1,8 literes turbó 184 lóerőt teljesít az SLK200-ban és 204 lóerőt az SLK250-ben. Hatfokozatú manuális váltót kap az SLK200, százas tempóra hét másodperc alatt gyorsul.

Az SLK350-be a Mercedes új 3,5 literes, közvetlen befecsknedezéses V6-osa kerül 306 lóerős teljesítménnyel. Ez megegyezik az elődével, de a hétfokozatú automata váltónak, a teljesen új karakterisztikának és a start-stop rendszernek köszönhetően takarékosabb (7,1 liter/100 km) és jobban is gyorsul (5,6 mp).

Később dízelmotorral is kapható lesz az SLK, a duplaturbós 2,1 literes blokk teljesítménye 204 lóerő. Érkezik az SLK55 utódja is, ebbe az AMG új 5,5 literes V8-asának normál feltöltésű változata kerül 425 lóerő körüli teljesítménnyel.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés