Connect with us

Hirdetés

technokrata

Furcsa Renault-crossover duplaturbós dízellel

Garázs

Furcsa Renault-crossover duplaturbós dízellel

Állítólag a Renault új formanyelvét vetíti előre a Genfi Autószalonon bemutatkozó Captur.

Kis méretű, háromajtós crossovert mutat be a Renault a Genfi Autószalonon. Hasonlóan az elektromos DeZirhez, a Captur névre keresztelt tanulmányon is olyan formai megoldásokat alkalmaztak, amelyek a jövő Renault-iról köszönhetnek vissza.

A koncepció elkészítéséhez különböző sportfelszerelésekből és magukból a sportolókból merítettek inspirációt a francia márkánál, akármit is jelentsen ez. 4,22 méter hosszú, 1,95 méter széles és 1,58 méter magas a 2,62 méteres tengelytávval készült tanulmány, vagyis nagyjából a konszerntárs kis crossovere, a Juke méreteit hozza.

Különlegessége a Capturnak, hogy teteje levehető, így másodpercek alatt kabrióvá alakítható. Ajtajai előrefelé billennek, utastere futurisztikus. Motorja szintén tanulmány, könnyen lehet ugyanakkor, hogy már nem sokáig: 1,6 literes, duplaturbós dízelről van szó, mellyel az 1,9 dCi-t szeretné leváltani a Renault. 160 lóerőt és 380 Nm-es csúcsnyomatékot sajtoltak ki a blokkból, a franciáknál EDC-nek hívott duplakuplungos váltót kapcsoltak hozzá.

Százra nyolc másodperc alatt gyorsul az 1300 kilós crossover, amelynek szén-dioxid-kibocsátása kilométerenként 99 gramm. RX2 néven új önzáró, mechanikus differenciálművet fejlesztettek az autóhoz, a sofőr dolgát kamerák segítik.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés