Connect with us

Hirdetés

technokrata

DoCoMo i-mode: úton a 3G felé

Kütyük

DoCoMo i-mode: úton a 3G felé

Japán domináns mobilszolgáltatója két újfajta mobiltelefonnal igyekszik előfizetőit a gyors adatátvitelt lehetővé tevő 3G szolgáltatások felé terelni.

Az NTT DoCoMo e hét pénteken kezdi meg két újfajta i-mode-képes mobiltelefonjának árusítását, amelyek háromszor gyorsabb adatátviteli sebességet biztosítanak felhasználójuknak, mint a jelenleg elérhető modellek. Míg egy hagyományos i-mode képes DoCoMo-mobil 9,6 Kbps-os adatátvitelre képes, addig a két új típus 28,8 Kbps-mal képes fogadni az adatokat (az uplink továbbra is 9,6 Kbps).

Az operátor stratégiája azon alapul, hogy ha valaki egyszer kipróbálja a korábbinál gyorsabb adatátvitelt, az a későbbiekben már nem fogja alábbadni, azaz inkább egy 3G készülékre fog majdan áttérni, nem pedig egy adatátvitel terén elavultnak számító készülékre. A DoCoMo közlése szerint az i-mode-ot jelenleg 32,8 millióan használják a szigetországban, a felhasználók közül pedig 13,32 millióan a most bejelentésre került modellek elődjén (503-as sorozat) keresztül férnek hozzá a mobilinternetes tartalmakhoz.

Az új, Fujitsu és Mitsubishi cégek által gyártott modellek a ”mova D504i”, illetve a ”mova F504i” nevet viselik, és az elődökhöz hasonlóan mindkettő képes Java Archive (JAR) alkalmazások futtatására maximum 30 KB-os méretig, míg a programokhoz kapcsolódó adatok mérete elérheti a 100 KB-ot is (az elődök esetében ugyanez csak 10 KB lehetett).

A D504i modell körülbelül 2,1 colos méretű, 262 ezer színű TFD, az F504i modell pedig 65 ezer színű, 2 colos TFT kijelzővel van felszerelve, továbbá mindkét készülék rendelkezik infravörös porttal (IrDA) is, tömegük pedig 110 és 105 gramm körül van.

32 szólamú csengéssel képesek jelezni a beérkező hívásokat és üzeneteket, meg tudják jeleníteni a JPEG képfile-okat, valamint egy integrált 3D grafikus motor is helyet kapott bennük. A két új telefon 500/525 órás készenléti, és 135/140 perces beszélgetési időt képes biztosítani, árusításuk pénteken fog megkezdődni Japánban. A D504i ára 7700 jen, az F504-esé pedig 6400 jen körül lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés