Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt az új 3-as BMW

Garázs

Itt az új 3-as BMW

Majdnem ugyanolyan, mint az 5-ös, csak kicsit sportosabb. Ez az új 3-as BMW.

Leleplezték a BMW 3-as sorozat F30 kódjelű hatodik generációját. Sokan Európa idei legfontosabbjaként emlegették a premiert, ez talán egy kicsit túlzás, de kétségtelen, hogy nagyon fontos modellről van szó. Formailag akár ráncfelvarrásról is beszélhetnénk, sem elölről, sem hátulról nem forradalmiak a változások, a végeredmény az 5-ösre emlékeztet.

Arra azért vigyáztak a dizájnerek, hogy ne legyen ugyanolyan a két autó, a 3-as a hűtőráccsal “összekötött” fényszóróinak köszönhetően sportosabb benyomást kelt. A 3-as nagyautósnak is tűnik, nem véletlenül: a teljes hossz 9,3, a tengelytáv 5 centivel gyarapodott, így remélhetőleg sikerült megnövelni a sokat kritizált hátsó lábteret.

A nagyobb karosszéria nem nehezebb elődjénél, sőt állítólag 40 kilóval még könnyebb is, változatlan, 50:50 arányú súlyeloszlás mellett. A forgalmazás jövő év elején indul, kizárólag turbómotorokkal: az első alapmodell a 328i lesz kétliteres, 245 lóerős (350 Nm) blokkal, felette a 335i kapott helyett háromliteres lökettérfogattal és 306 lóerős (400 Nm) teljesítménnyel.

Alapdízel a 320d Efficient Dynamics lesz kétliteres motorral és 163 lóerős (380 Nm) teljesítménnyel, takarékos csomag nélkül 184 lóerőt tud a blokk. Idővel a motorvariációk száma összesen 11-re nő, a hibrid jövő ősszel érkezik. Alapáron hatfokozatú manuális váltót és start-stop rendszert adnak, a nyolcfokozatú automata felárért rendelhető. Szintén alapáras a menetstabilizáló és a motor különböző üzemmódjai (comfort, sport, eco, pro) közötti váltogatást lehetővé tévő kapcsoló. Gyakorlatilag az 5-ös minden technikai ínyencsége elérhető a 3-asban is.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés