Connect with us

Hirdetés

technokrata

Németországban ICQ-zni is lehet a Siemens M50 mobiltelefonnal

Kütyük

Németországban ICQ-zni is lehet a Siemens M50 mobiltelefonnal

Németországban már megvásárolható a Siemens új alsókategóriás mobiltelefonja, amely támogatja a GPRS-t, és Java alkalmazások futtatására is képes, így akár ICQ-zni is lehet rajta.

A WirelessSoftware.info portál híre szerint a Siemens M50-es már kapható Németországban, méghozzá 219 eurós, azaz nagyjából 50-52 ezer forintos áron. A Siemens M50-es az első olyan alsókategóriás mobiltelefon, amely támogatja a GPRS adatátvitelt, sőt J2ME interpretere révén Java programok futtatására is képes, ezen funkciók tekintetében pedig ára is kedvezőnek mondható.

Az előbb említett portál értesülései szerint a Németországban árusított M50-eseken előre telepítve megtalálható egy Java-s ICQ azonnali üzenetküldő kliensprogram is. Ennek használatához azonban operátoroldali támogatásra is szükség van, így azt nem lehet tudni, hogy a német piacon kívül máshol is elérhető lesz-e az azonnali üzenetküldés.

A Siemens M50 támogatja a kisebb grafikák, csengőhangok továbbítását lehetővé tevő EMS üzenetküldést, ”Hívóképek” funkciója révén pedig a telefonkönyv-bejegyzésekhez lehet eltárolni monokróm bitmap képeket. Az új Siemens mobilkészülékben ezen felül beépített játékok is megtalálhatók (Flowboarding, Battlemail Kung-fu), de továbbiak is letölthetők a telefonra, amely természetesen WAP böngészésre is alkalmas, előlapja pedig cserélhető.

A Siemens M50-es tömege 97 gramm, Magyarországon nyártól (június tájékán) fogják kereskedelmi forgalomba hozni. A készülék ára valahol a C45-ös és a ME45-ös modelleké között lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés