Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új csúcsmodellt avatott a Nokia

Kütyük

Új csúcsmodellt avatott a Nokia

A finn gyártó bemutatta legújabb okostelefonját, a Nokia Lumia 1020-at.

Tegnap este, itthoni idő szerint 17 órakor nagyszabású rendezvény keretében bemutatkozott a Nokia Lumia-sorozatának legújabb csúcsmodellje, a Lumia 1020. Már az előzetesen kiküldött meghívókból is kiderült, mi lesz a készülék legnagyobb durranása. Ez nem más, mint a 41 megapixeles PureView kamera, amely most először mutatkozik be Windows Phone platformon. Az új telefonnál egyértelműen a fotós képességek kerültek előtérbe, a bemutató során is szinte kizárólag ezzel foglalkoztak. Extra méretű, 1/1,5″-es BSI szenzor, hat tagból álló Carl Zeiss lencserendszer, optikai képstabilizátor, xenon vaku, ezek mind belefértek a Lumia 1020-ba.

nokia lumia 1020

A finnek alaposan rápörögtek a fotózásra, ez mind hardveres, mind szoftveres oldalról meglátszik. Sőt, még egy speciális tokot is készítettek, amivel a Lumia 1020 külsőleg is átalakul egy digitális fényképezővé. Ekkor kapunk rendes markolatot, és még állványmenetet is tettek rá, úgyhogy minden készen áll a mesterművek elkészítésére. Teljesen új kameraszoftver alkottak, és persze új funkciókkal is találkozhatunk a hagyományos WP8 telefonokhoz képest.

nokia lumia 1020

Fényképezéskor például a normál 40 megapixeles mellett egy 5 megapixeles változat is mentésre kerül a fotókból. Utóbbit a nagyobbik felbontásúból készítik a Super Sampling nevű megoldással. Akárcsak a korábbi 808 PureView esetén, itt is lehetőség van a képek veszteségmentes nagyítására, miközben a klasszikus optikai zoom mechanika kimaradhatott, ezzel biztosítva a kompakt méretet. Videózáskor 1080p felvételnél 4x, 720p esetén pedig 6x nagyítás áll rendelkezésre, a kiváló hangminőségről nagy dinamikájú sztereó mikrofonok gondoskodnak.

nokia lumia 1020

A különleges és egyedi kamera mellett persze ne feledkezzünk meg a Lumia 1020 további hardveres képességeiről sem. A készülék lelke egy kétmagos, 1,5 GHz-es Qualcomm S4 processzor (ugyanez dolgozik a Lumia 925-ben is), amelyet 2 GB RAM és 32 GB belső memória egészít ki. Utóbbi nem bővíthető, viszont rögtön kapunk 7 GB SkyDrive online tárhelyet is hozzá. A fotók és videók egy 4,5 hüvelykes, ClearBlack AMOLED HD kijelzőn tekinthetők meg, amit Gorilla Glass 3 üveg véd. Adatátvitelhez van Bluetooth 3.0, NFC, LTE 4G, HSPA+, WiFi a/b/g/n és GLONASS támogatású GPS is. Mindezeket egy 2000 mAh-s akkumulátor üzemelteti, amely a Nokia szerint akár 13 óra beszélgetésre, 7 óra videólejátszásra és 63 óra zenehallgatásra elegendő. A Lumia 1020 fekete, fehér és sárga színekben kerül piacra, elsőként az amerikai AT&T szolgáltatónál. Európába az utolsó negyedévben futhat be, kártyafüggetlen árát 700 euróra becsülik, tehát nem lesz olcsó darab.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés