Connect with us

Hirdetés

technokrata

8910: új high-end mobiltelefon a Nokiától

Kütyük

8910: új high-end mobiltelefon a Nokiától

A finn mobilgyártó a mai napon mutatta be legújabb felsőkategóriás telefonját, mégpedig a 8850-es utódjának tekinthető 8910-es modellt.

A Nokia 8910-es egy elegáns megjelenésű, kis méretekkel rendelkező mobiltelefon lesz, amely támogatja a HSCSD és a GPRS nagysebességű adatátviteli technológiákat, valamint a rövidtávú eszköz-eszköz közötti adatkommunikációra használható Bluetooth-t is. A szinte kizárólag csak a külsejében újdonságokat hordozó modell várhatóan az idei év második negyedében kerülhet a boltok polcaira.

Ez lesz az első Nokia mobiltelefon, amely titán külső borítást fog kapni, ami a tartós használatot hivatott szolgálni. A 8910-es súlya 110 gramm, és mint a képen is látszik, egy új típusú flip védi króm billentyűit. A nagyfelbontású, szürkeárnyalatos LCD kijelző fehér háttérvilágítást kapott, és összességen az egész készülék igen elegáns megjelenéssel bír, bár némelyek szerint talán kissé túl gyászosra is sikerült a design-ja (az biztos, hogy ezt a telefont nem érhetik a 8310-eshez hasonló kritikák, azaz valószínűleg senki sem fogja női telefonnak tartani a 8910-est).

Röviden és tömören a mobiltelefon funkcióiról: helyet kapott benne képernyőkímélő, amely funkcióját tekintve nem csak egy animáció, hanem – a Nokia közlése szerint – valóban segít az akkumulátor ”erejének” megőrzésében, de természetesen a teljes képernyős animált képernyőkímélők sem maradtak ki belőle.

A kétsávos 8910-es támogatja a hanghívást, a hangparancsokat, továbbá 3 percnyi hangot képes rögzíteni memóriájában. Helyet kapott rajta infravörös (IrDA) port és egy WAP böngésző is. Négyféle játék is megtalálható benne, méghozzá az alábbiak: Snowboarding, Snake II, Bantumi, Pairs II. A csengőhangokat cseréjére szintén lehetőség van.

A Nokia 8910-es 300 órás készenléti és 4 órás beszélgetési idővel rendelkezik, várható ára egyelőre nem ismert.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés