Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kevés Sony Ericsson mobiltelefon

Kütyük

Kevés Sony Ericsson mobiltelefon

A Sony Ericsson alábecsülte a keresletet és túl kevés mobiltelefont tett elérhetővé karácsony környékén a skandináv piacon.

A Finanstidningen című napilap arról számolt be, hogy a mobilgyártó nem szállított elég mobiltelefont a skandináv régióba, mivel a valósnál kisebb keresletre számított. Tavaly novemberben a gyártó még cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint nem tudja majd kielégíteni a karácsonyi vásárlási szezon nyomán megnövekedett keresletet.

Ezúttal azonban úgy tűnik, az Ericsson tévedett. Roger Bolander, a Sony Ericsson értékesítési részlegének vezetője elmondta, az előző években mindig túl optimisták voltak a keresletet illetően, míg a 2001-es év végének pesszimista szemlélettel vágtak neki, ami – mint kiderült – szintén nem vált be, ugyanis a cég számos potenciális vásárlót elveszített a régióban. Bolander kiemelte azonban, hogy a telefonhiány nem gyártási problémákból vagy alkatrészhiányból adódik, az csak és kizárólag a téves kereslet-előrejelzés eredménye.

Nagy sikert arattak a T65 és T68 mobiltelefonok (különösen a színes kijelzővel felszerelt utóbbi modell). Stockholmban például a vásárlókat várólistára veszik fel, amennyiben egy T68-at kívánnak megvenni. A gyártó közlése szerint a T65-össel immáron nincsenek szállítási problémák, azok már csak a T68-ast érintik. A Sony Ericsson telefonok gyártását egyébként a koreai Flextronics végzi, az első negyedév hátralévő részében várhatóan az eddiginél nagyobb mennyiségben. A gyártókapacitás növelésére meg is van a szükség, mivel a T65-ös árát némileg csökkenteni fogja a Sony Ericsson, ennek nyomán pedig várhatóan újfent növekedik majd a kereslet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés