Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google szépen lassan beszivárog az iOS-be

Kütyük

A Google szépen lassan beszivárog az iOS-be

Gmail, YouTube, Google+, Google Drive, Chrome… mi kell még?

A Google Drive után újabb Mountain View-i alkalmazás jelent meg iOS-re, ez pedig a népszerű böngészője, a Chrome. De ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis a Google Drive is egy újabb ingyenes felhőalapú tárhelyet jelent az iCloud mellett, melyen egyáltalán nem elhanyagolható mennyiségű adatot tárolhatunk.

Például a Drive-on tárolt dokumentumainkat nem csak Safariban nyithatjuk meg, hanem Quickoffice-ban, UStreamen, Dropboxon, Evernote-on vagy Box.net-en is, attól függően, hogy melyiket szeretjük használni és melyik van feltelepítve külön alkalmazásként, ráadásul hozzáadhatunk ismerősöket, akikkel meg szeretnénk osztani a felhőben tárolt fájljainkat, akik vagy csak olvashatják azokat, vagy bele is nyúlhatnak azokba.

 

A másik nagy újdonság az AppStore-ban a Chrome, mely egy újab olyan böngésző, mely képes futni iOS-es környezetben. Ez eddig keveseknek adatott meg, az egyik szerencsés böngésző az Opera volt, mely tapasztalatom szerint gyorsabb, mint a Safari. A Chrome egyik legnagyobb előnye az eszközök közti szinkronizálás, azaz az asztali Chrome-on éppen használt weboldalakat leszinkronizálhatjuk az iOS-es eszközünkkel és azon folytathatjuk a böngészést, ha éppen nem vagyunk PC közelében. Persze a iOS-es Chrome sokaban eltér az asztalitól, így például a cím- és a keresősáv is, ha pedig minden fül zárva van, akkor egy fehér képernyőt kapunk a fent említett sávokkal a tetején és a vissza gombbal. Mindenesetre méltó ellenfelet kapott a Safari, és aki asztalon is a Google böngészőjét használja, annak érdemes iOS-en is azon böngészni, márcsak a szinkronizálás miatt is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés