Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre élesebb a harc a hajlékony kijelzők piacán

Kütyük

Egyre élesebb a harc a hajlékony kijelzők piacán

Az új technológia minden kisebb és nagyobb gyártó fantáziáját megmozgatta. Az LG már a finisben van, az XSense, ha elkészül, mindenkit maga mögé utasíthatna, de a Samsung se tétlenkedik: bejelentette a Youmot.

A Samsung bejelentette és egyben levédette a Youm márkanevet, mely név a gyártó sajátmárkás rugalmas kijelzőjét takarja. A nagyközönség szélesebb körben először a Las Vegas-i CES-en találkozhatott a Yoummal tavaly januárban, akkor mindenki megcsodálhatta a Sammy törhetetlennek tartott AMOLED kijelzőjét, mely 800×480-as felbontással rendelkezett és 4.5 collos volt (11.43 cm).

A bibi csak annyi volt, hogy egyáltalán nem volt kész. Hogy mire jó a flexibilis kijelző? Inkább az a kérdés, hogy mire nem. A kijelző forradalmasíthatja az okostelefonokat, de új értelmet nyerhet a „csukd be a könyvet” kifejezés is. Igazából amire feliratot raknak, arra nyugodtan kerülhet alacsony fogyasztású AMOLED kijelző, hiszen sokkal strapabíróbb, mint a ma használt digitális kijelzők, ráadásul utóbbiak bele vannak süllyesztve az eszközbe, a rugalmas kijelző viszont képes felvenni annak alakját, görbületét.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés