Connect with us

Hirdetés

technokrata

Komoly gondok vannak az iPhone 6-tal?

Kütyük

Komoly gondok vannak az iPhone 6-tal?

Egy alaplapi hiba miatt használhatatlanná válnak a készülékek.

Igencsak drága hibára hívta fel a figyelmet az iFixit. A csapat ugyanis azt állítja, hogy gyakorlatilag az összes iPhone 6 és 6 Plus egy időzített bomba, mivel mindegyiknél előbb vagy utóbb megjelenik a képernyő tetején egy villogó, vízszintes sáv.

iphone6hiba

A nagy baj az, hogy mindezt nem a képernyő, hanem az alaplap, pontosabban az azon lévő U2402 Meson Touch IC modul hibája okozza, azaz a javítása lényegesen drágább, egy egyszerű kijelzőcserénél. A halál nem azonnal áll be, egy ideig még használható a villodzó képernyős telefon, de idővel teljesen használhatatlan lesz a készülék. A problémát nehezíti, hogy a legtöbb iPhone 6 már nem garanciális, az Apple pedig nem óhajtja ingyen megjavítani a készülékeket.

Valószínű, hogy idővel ráállnak majd a szervizek a hibás modul kicserélésére, de amíg be nem szerzik az ehhez szükséges alkatrészeket, addig csak az alaplap cseréjével orvosolható a probléma. Csak remélni tudjuk, hogy az Apple meggondolja magát, hiszen több nagy szerviz szerint is havi százas mennyiségben hoznak be haldkoló iPhone 6-osokat, azaz cseppet sem egyedi hibáról van szó.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés