Connect with us

technokrata

Komoly gondok vannak az iPhone 6-tal?

Kütyük

Komoly gondok vannak az iPhone 6-tal?

Egy alaplapi hiba miatt használhatatlanná válnak a készülékek.

Igencsak drága hibára hívta fel a figyelmet az iFixit. A csapat ugyanis azt állítja, hogy gyakorlatilag az összes iPhone 6 és 6 Plus egy időzített bomba, mivel mindegyiknél előbb vagy utóbb megjelenik a képernyő tetején egy villogó, vízszintes sáv.

iphone6hiba

A nagy baj az, hogy mindezt nem a képernyő, hanem az alaplap, pontosabban az azon lévő U2402 Meson Touch IC modul hibája okozza, azaz a javítása lényegesen drágább, egy egyszerű kijelzőcserénél. A halál nem azonnal áll be, egy ideig még használható a villodzó képernyős telefon, de idővel teljesen használhatatlan lesz a készülék. A problémát nehezíti, hogy a legtöbb iPhone 6 már nem garanciális, az Apple pedig nem óhajtja ingyen megjavítani a készülékeket.

Valószínű, hogy idővel ráállnak majd a szervizek a hibás modul kicserélésére, de amíg be nem szerzik az ehhez szükséges alkatrészeket, addig csak az alaplap cseréjével orvosolható a probléma. Csak remélni tudjuk, hogy az Apple meggondolja magát, hiszen több nagy szerviz szerint is havi százas mennyiségben hoznak be haldkoló iPhone 6-osokat, azaz cseppet sem egyedi hibáról van szó.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin