Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megérkezett a Samsung új csúcsmodellje: Itt a Galaxy S7

Kütyük

Megérkezett a Samsung új csúcsmodellje: Itt a Galaxy S7

A Samsung végre hivatalosan is leleplezte új csúcsmodelljét.

Ma este végre hivatalosan is lerántotta a leplet a dél-koreai gyártó a legújabb, Galaxy S7 névre keresztelt telefonjáról. Az újdonság az előd formatervét követi, így azok, akik radikális változásokat vártak, valószínűleg csalódni fognak, de ettől függetlenül is igen szemrevalóra sikerültek a készülékek.

Ahogyan az S6-os modellcsaládnál, úgy az S7-nél is két variáns kerül piacra, a Galaxy S7 egy 5,1 colos, Super AMOLED képernyőt kapott, míg a lekerekített megjelenítős S7 Edge előlapját egy 5,5 colos egység foglalja el. Mindkét modell kijelzője 2560 x 1440 pixel felbontású, azaz a részletességgel biztosan nem lesz gond. A gyártó ugyan nem lépte meg a Sony Xperia Z5 Premium-ban már megismert 4K felbontást, ez valószínűleg a Note 6-os privilégiuma lesz majd.

Samsung_Galaxy_S7_S7edge

A stílusos burkolat mögött egyes piacokon a két, 2.15 GHz-es és két 1.6 GHz-es processzormagot tartalmazó Snapdragon 820-as architektúrája foglal helyet, addig máshol a gyártó saját, Exynos 8890-es lapkakészlete felel a gyors működésért. Ez utóbbiban négy, 2,3 GHz-es mag és négy 1.6 GHz-es mag dolgozik. Mindkét variáns  amely 4 GB RAM-mal érkezik. Rajtuk kívül 32 GB memóriát kapunk, amely már újra microSD-vel bővíthető, így azoknak sem kell aggódniuk, akik nem tudják kifizetni a nagyobb, 64 GB-os tárhellyel szerelt verziót.

Az új, Samsung Galaxy S7 modellcsalád mindkét tagjának hátoldalán egy 12 megapixeles, Dual Pixel technológiás kamera foglal helyet. A szenzor 1,4um (mikrométer) nagyságú pixeleket kapott, ennek és az f1.7-es apertúrának köszönhetően pedig az újdonság jobb képeket készít az elődöknél. Érdekesség, hogy a Samsung szerint a szenzorba 95%-kal több fény jut be, azaz az este is igen éles fotókat készíthetünk majd.

Az Android 6.0 Marshmallow rendszer futtató modellek IP68-as minősítést kaptak, azaz por- és vízállóak, így nem okoz gondot nekik, ha egy méteres vízben fél órán át tartjuk őket. Szinte biztos, hogy az üzemidővel sem lesznek komolyabb gondok, hiszen a hagyományos képernyővel érkező S7 3000 mAh-es akkumulátort, míg a nagyobb, Edge társa 3600 mAh-es egységet kapott.

A telefonok már mától előrendelhetőek és az első piacokon március 11-én vehetik át őket a szerencsés tulajdonosok.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés