Connect with us

Hirdetés

technokrata

Folytatódik az FBI-botrány: ezt a lépést nem vártuk volna az Apple-től!

Kütyük

Folytatódik az FBI-botrány: ezt a lépést nem vártuk volna az Apple-től!

Az Apple vezére az FBI bírói végzését szeretné felülbíráltatni.

Ahogyan arról már tegnap beszámoltunk az FBI bírósági végzéssel kívánja megszerezni egy terrorista iPhone-ján lévő adatokat a világ legnagyobb cégétől. Az Apple természetesen nem kívánja kiadni még ebben az esetben sem, mivel úgy hirdetik magukat, hogy semmilyen adatot nem szolgáltatnak a hatóságoknak semmilyen ügyben. A cég vezetője, Tim Cook egy precedens értékűt lépett és a fordult politikai segítségért az ügyben.

ios-7_data_protection

A végzés alapján ugyanis a cégnek nem hátsó kaput kéne biztosítania a bűnüldöző szerveknek a feltörhetetlennek tartott iOS-hez, hanem egy úgynevezett brute-force támadást is engedniük kéne. Ez azt jelenti, hogy a Szövetségi Nyomozóiroda olyan programozási felületet szeretne, melyen gyorsan végig tudják pörgetni a lehetséges jelszavakat. A vezető szerint amennyiben tényleg teljesíteniük kell a rendeletet, úgy az iOS többé nem lesz biztonságos rendszer. Mivel nem csak a hatóságok használhatják majd ki ezt, hanem a bűnözők is, ezzel súlyosan veszélyeztetve az adatbiztonságot.

Az Apple nem az FBI érdemeit és törekvéseit nem ismeri el, hanem úgy gondolják, hogy semmilyen nemű párbeszéd nem volt ezzel kapcsolatban a társadalommal és a felhasználókkal. A legszebb az egészben, hogy a szövetségiek egy 1789-es törvényre hivatkozva igyekeznek megszerezni a hozzáférést.

 

Forrás: PC World



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés