Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még az FBI-nak sem ad információt az Apple

Kütyük

Még az FBI-nak sem ad információt az Apple

Hiába kellene belépniük a telefonba a terroristák adataiért, ez nem fog menni.

Az Apple hosszú ideje azt kommunikálja, hogy számára a felhasználók személyes adatai a legfontosabbak, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy azok privátok maradjanak és más ne férhessen hozzájuk.  Bár sokan megvádolták azzal a kaliforniai vállalatot, hogy ez pusztán marketing rizsa és nincs alapja (elég csak a sztárfotók kiszivárgása miatt kialakult iCloud botrányra gondolni), most úgy tűnik, hogy tényleg komolyan gondolják.

Történt ugyanis, hogy egy szövetségi bíró most arra kötelezte a gyártót, hogy az engedjen betekintést az FBI-nak egy, a San Bernardo-i mészárlásban részt vevő terrorista iPhone-jába. Minderre azért lenne szükség, hogy kiderüljön, az illető kivel kommunikált a 14 halálos áldozattal és 21 sérülttel járó támadás előtt, így további személyeket keríthetnének rendőrkézre.

touchid wrong

Ez azonban aligha fog megtörténni, hiszen a kaliforniai gyártó megtagadta, hogy adatot szolgáltasson, állításuk szerint ugyanis még ők sem férnek hozzá a telefonon lévő információkhoz. Mindez azért is probléma, mert az Apple biztonsági rendszere 10 kísérlet után törli a készülék memóriáját, azaz elvesznek a fontos információk.

Ezt még maga az  FBI sem tudta kicselezni, James Comey a hivatal igazgatója szerint két hónapig próbálkoztak és csak ezután fordultak az Apple-höz. Mivel a gyártó eddigi magatartásának fényében aligha valószínű, hogy valaha is hátsó kapuhoz jutnának a telefonra való bejutás érdekében, ezért szinte biztosan új módszerrel kell majd probálkozniuk a bizonyítékok összeszedéséhez.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés