Connect with us

Hirdetés

technokrata

Volt valami a levegőben: Itt van az iPad Air 2 és az iPad mini 3

Kütyük

Volt valami a levegőben: Itt van az iPad Air 2 és az iPad mini 3

Bemutatkoztak a legújabb Apple táblagépek.

Ahogy az már korábban is várható volt, az Apple bemutatta az iPad család legújabb tagjait. A prezentáción a legtöbb figyelmet az iPad Air 2 kapta,  hiszen a már eddig is szupervékony készülék még kecsesebbé vállt. A kaliforniai gyártó mérnökei ugyanis 18%-ot faragtak le az eredeti Air vastagságából, így az újdonság mindössze 6,1 mm vékony. A modell ugyanakkor jelentősen erősebb lett, a burkolat alatt ezúttal egy 64 bites architektúrájú A8X processzor és egy M8 segédprocesszor foglal helyet, melyek az Apple szerint 40%-kal gyorsabbak a korábbi generációnál, míg a grafikus teljesítmény a 2,5-szer erősebb. Az iPad Air 2 hátoldalán egy 8 megapixeles, Full HD videók felvételére képes kamerát találunk, mely az iPhone 6-hoz hasonlóan képes time-lapse és slow motion videók felvételére is, igaz utóbbit “csak” 120 fps sebességgel.

iPadAir2-3up-Lockscreen-PRINT

Nagy újdonság, hogy mostantól az Apple ujjlenyomat-olvasója a Touch ID is megtalálható a fedélzeten. Nem meglepő viszont, hogy a 10 órán át működő táblagép támogatja az 802.11ac WiFi-t mely a MIMO antennákkal válik igazán gyorssá. Megjelent az arany szín is, így ezentúl az asztroszürke és az ezüst mellett ezt az opciót is választhatjuk. Az iPhone 6 családhoz hasonlóan elbúcsúzhatunk a 32 GB-os opciótól, így már kizárólag 16,64 és 128 GB-os variánst emelhetünk le a polcról. Sajnálatos, hogy hazánkban kicsit drágultak a készülékek, így mostantól 165 ezer forintba kerül az alap kiadás.

iPadMini3-HandHold-PRINT

Az iPad Air 2 mellett leleplezték az iPad mini 3-at is, azonban a bemutatón mindössze 1,5 perc jutott az újdonságnak, melyet akkor nem igazán lehetett mire vélni. Mostanra azonban kiderült, hogy ez a hadarás egyáltalán nem volt véletlen, hiszen az iPad mini 3 “mindössze” két újdonságot tartogat. Az egyik az iPad Air 2-ben is megismert Touch ID, a másik pedig az arany szín. A készülék ezen kívül marad az, amit már a múlt év során megismertünk, azaz a burkolat alatt az A7-es processzorral és az M7-es segédprocesszorral találkozhatunk és a képernyő is az ismert, Retina névre keresztelt, 2048 x 1536 pixel felbontású egység. Az újdonság alap kiviteléért 130 ezer forintot kér el a kaliforniai gyártó.

iPadAir2-iPadMini3-Lockscreen-PRINT

A hazai megjelenés pontos időpontját egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ám valószínű, hogy még októberben megtörténik a bevezetés.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés