Connect with us

technokrata

BMW-ből készül az Apple autója?

bmw_i3_a (1)_medium

Garázs

BMW-ből készül az Apple autója?

Elképzelhető, hogy a német gyártó típusát alakítja át az Apple.

Még meg sem jelent az Apple Watch, a piac már az Apple következő nagy dobását találgatja. A leggyakoribb pletyka az állítólagos autóipari belépésről szól, vagyis akár még ebben az évtizedben megszületne az iCar. Ez azonban rengeteg idő és egyáltalán nem is biztos, hogy kifizetődő, hiszen az autóipar messze nem akkora profitrátával működik, mint amit az Apple megszokott.

bmw_i3_a (8)_medium

Az Auto, Motor und Sport értesülései szerint a kaliforniai gyártó ezért egy köztes megoldásban gondolkodik, mégpedig egy jelenleg is piacon lévő elektromos autó átalakításában. Mivel a Mercedes-szel folytatott megbeszélések elakadtak, a vállalat most a BMW háza táján érdeklődik. A cégnél minden megvan, amire az Apple-nek szüksége lehet, az i3-as típus ugyanis rendkívül fejlett technológiával és – a többi elektromos autóhoz képest legalábbis – megfizethető árral került piacra. 

A Magazin szakemberei szerint egyelőre még az “ismerkedés” zajlik, lévén a BMW számára kulcsfontosságú az i sorozat sikere, így nem adnák ki szívesen a technikai tudásukat egy nem 100%-ban sikeres ügy érdekében. A végső egyezség még odébb van, információk szerint az Apple egyelőre azt vizsgálja, hogy milyen módon lehet a saját rendszerükkel felszerelni a szupermodern autót.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák