Connect with us

Hirdetés

technokrata

Táblagép az autóban: Ilyen lesz a jövő műszerfala

Garázs

Táblagép az autóban: Ilyen lesz a jövő műszerfala

Az UsTwo fejlesztése egy igen izgalmas jövőképet tár elénk.

Alaposan megreformálhatja az emberek fejében élő képet  az autók műszerfaláról az UsTwo fejlesztése. A  Car Design Research-csel megalkotott technológia új szemléletet hozhat az autóiparba, hiszen szakít az eddig megszokott hagyományos elrendezéssel. A fejlesztés lényege, hogy a sofőr előtt csak a számára szükséges információk jelennek meg, a mostani, mindent mutató megoldások helyett. Ha elsőre jellemeznünk kellene az UsTwo újdonságát, akkor azt mondanánk, hogy úgy fest, mintha a hagyományos, analóg technológiát egy modern táblagéppel pótolták volna.

A műszeregység így út közben az aktuális sebességről tájékoztat minket, míg a dugóban az üzemanyag mennyiségéről és más, fontos információról számol be. A GPS pozíció alapján a sofőr értesülhet a helyi korlátozásokról, illetve akár azt is megtudhatja, hogy a közelben melyek a veszélyesebb, fokozott figyelmet igénylő területek.

Ne feledjük, hogy ez a technológia nem az első, teljes mértékben digitális műszeregységet használó fejlesztés, a közelmúltban például a Mercedes S-osztály jelent meg ilyen, nagyméretű kijelzőkkel. Azonban, ahogy az UsTwo weboldalán is olvashatjuk, ez inkább a hagyományos technológia digitális formában való elkészítése, semmint egy új, alapjaiban megváltoztatott megoldás.

Az biztos, hogy a fejlesztők előtt még nagy munka áll, hiszen elsőként a gyártókat kell meggyőznie az ötletük sikerességéről. Pozitívum, hogy a vállalatok mellett az egyszerű rajongókra is számítanak, remélik, hogy közösen sikerül majd egy igazán kreatív fejlesztést megalkotniuk.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés