Connect with us

technokrata

Emlékeztek a Cowork7/24-re? Készítettünk velük egy interjút, hogy minden részlettel tisztában legyünk

Portré

Emlékeztek a Cowork7/24-re? Készítettünk velük egy interjút, hogy minden részlettel tisztában legyünk

Emlékeztek a Cowork7/24-re? Készítettünk velük egy interjút, hogy minden részlettel tisztában legyünk

Anita Fuzi-val és Serkan Kurtulus-sal beszélgettünk online az ügyről

Még a nyár közepén tettünk említést a Cowork7/24 applikációról, ami azonnal felkeltette az érdeklődésünket, hiszen nagyon innovatív dolog és helykihasználásból is csillagos ötös ötlet a közös irodák bérlése, hiszen a mai életritmusnak megfelelően az emberek leginkább annyit vannak bent, amennyit tényleg kell, a muszájból 8-órát semmittevés ideje úgy néz ki végre lejárt. Ebből következik, hogy mivel esetleg simán vannak olyan napok, amikor csak pár órát kellene bemenni, esetleg egy meeting-et kellene csak tartani, akkor miért és bérelnénk egyedül egy irodát, amikor felezhetnénk, illetve akár harmadolhatnánk is a költségeket, ha megosztanánk a helységet és előre beosztanánk az időnket.

Ez így elméletben mind nagyon szép és nagyon jól hangzik, de azért bennünk felmerült pár igen fontos kérdés, amit mindenképp szerettünk volna az illetékesektől megkérdezni, hogy tényleg mindenki számára tisztába tegyük a közös iroda kérdését:

 Hogyan oldják meg, hogy ne zavarják egymást az egyszerre, egy helyiségben dolgozó csoportok?

“Nos, az ilyen közösségi tereknek és munkahelyeknek megvan a saját etikettje, akár a könyvtáraknak. Azt természetesen senki sem várhatja el, hogy teljes csendben működjön 2-3 cég egy légtérben, viszont ha betartják azt az 1-2 normát, amit ilyenkor illik, mondjuk nem telefonálnak ordítva, vagy nem hallgatnak hangos zenét hangfalon, akkor szépen meg lehet lenni egymás mellett. Egyébként a legtöbb ilyen jellegű hely rendelkezik “skype szobával”, vagy hasonló kisebb, elszeparált helységekkel, ahol a hangosabb dolgokat meg lehet oldani.”

– mondja Serkan

Miért jobb közösségben dolgozni mint egyénileg? Nem von el rengeteg figyelmet a munkától a folyamatos csoportos jelenlét?

“A “homeoffice” alatt talán még több minden vonja el a figyelmünket, mint például egy közösségi munkahelyen, hiszen akkor természetessé válik, hogy 1-2 házimunkát azért megcsinál az ember, a kutyát leviszi sétálni, a gyerekért elugrik az óvodába/iskolába, átveszi a csomagot a postástól, vagy épp képtelenek vagyunk koncentrálni, amiért a fölöttünk lakó szomszéd úgy dönt, egész nap ütvefúróval fogja döngetni a falakat. Persze ezek csak pár perces feladatok, de ha ezek összegyűlnek, akár értékes órákat is veszthetünk a hatékony munkaidőnkből. A hátulütők mellett persze hasznos tud lenni a “homeoffice”, hiszen hatalmas mértékű flexibilitást ad a kezünkbe, amihez egy nagyon kellemes szabadságérzet is társul, hiszen “nem más osztja be az időmet”. Ez a magányos munkaforma viszont elveszi tőlünk azt a lehetőséget, hogy csoportosan oldjunk meg problémákat, illetve összedugjuk a fejünket másokkal, esetleg sokkal jobb és innovatívabb ötletek megalkotása érdekében, mivel mindenki másképp gondolkodik, sokszor nagy szükség van arra, hogy több szem többet lásson.”

– válaszolt Anita

Mi garantálja, hogy mindig tudok menni dolgozni és más nem foglalja le előlem a helyem? Vagy fix helye van mindenkinek, a lényeg a “szoba” megosztása?

“Ez kizárólag attól függ, hogy az adott hely milyen kondíciókkal, milyen csomagot kínál a cégeknek. Értelemszerűen a flexibilis asztal olcsóbb, mint a fix asztal, illetve minél jobban el van szeparálva valami, annál drágább.”

– írja Serkan

Gyakorlatilag úgy is lehetne ilyet egyénileg csinálni, hogy fogok magammal még 2 startupot és együtt bérlünk egy irodát? Mivel nyújt ez többet, mint a “maszekolás”?

“Ez a megoldás nem jobb és nem is rosszabb, ez egy választási lehetőség, ami, ha jól kezeljük, akkor sokkal komfortosabb lehet, mintha magunknak kellene intézni mindent a helységgel kapcsolatban. Nem kell foglalkoznunk a takarítással, a mosogatással és egyéb irodai teendőkkel, mert ezt a szolgáltató biztosítja a bérlők számára.”

– válaszolt a kérdésre Serkan

Van bármi egyéb extra, amiket biztosít ez az egész (gondolok itt étel/ital szolgáltatásra, vagy irodai eszközökre)?

“Általában teát, kávét és friss vizet szoktak biztosítani az ilyen létesítmények, de természetesen több csomag is létezik. Az alap az, hogy mindenki magának intézi az étel/ital kérdést, viszont léteznek olyan kondíciók, ahol extra költségért lehet fénymásolni, illetve ha esetleg az épületen belül akad egy kávézó, akkor oda ilyen esetekben szoktak biztosítani kedvezményt.”

– mondta Anita és Serkan

Az irodák berendezve várják a cégeket, vagy azt is egyénileg intézi mindenki?

“A közösségi terek be vannak rendezve és általában a személyes irodák is rendelkeznek alapfelszereltséggel, viszont előfordulhat olyan, hogy saját költségre kell berendezni az irodát.”

– írja Serkan

Reméljük sikerült egy átláthatóbb összképet adnunk és talán egy kis kedvet is csinálnunk a közösségi irodákhoz és a Cowork7/24 használatához.

További Portré

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu