Connect with us
Hirdetés

technokrata

Amit a stretch fóliáról tudni érdemes

stretch fólia

LifeStyle

Amit a stretch fóliáról tudni érdemes

Amit a stretch fóliáról tudni érdemes

Manapság szinte mindannyian elmondhatjuk magunkról, hogy körbevesznek minket a különböző technikai berendezések és műszaki cikkek. Számítógép, televízió, mosógép, hűtőszekrény és még sorolhatnánk, hogy mi minden áll a rendelkezésünkre egy átlagos háztartásban.

Sok esetben szükség lehet azonban arra, hogy ezeket a készülékeket megóvjuk a mechanikai sérülésektől. Ennek azért van nagy jelentősége, mert általában nem olcsó termékekről van szó, arról nem beszélve, hogy ha valamelyik a szívünkhöz nő, akkor nem csak anyagi okok miatt nem akarjuk lecserélni.

Amikor például szállítani vagy raktárban kell tárolni valamelyik gépet, akkor mindenképpen érdemes alaposan lefóliázni annak érdekében, hogy megvédjük az esetleges sérülésektől. Stretch fólia, ami magas ellenálló képességgel rendelkezik – a terméket megvásárolhatjuk a Webmaxx oldalán.

Mire használható a stretch fólia?

A stretch fóliáról azt kell tudni, hogy egy meglehetősen rugalmas, ellenálló anyagról van szó, ami ráadásul remekül tapad is. Ennélfogva remekül használható arra, hogy védelmet nyújtsunk a használatával a különböző tárgyaknak. Csak annyit kell tennünk, hogy alaposan körbetekerjük vele őket, és máris belekezdhetünk a pakolásba, rakodásba, szállításba.

Akár kisebb tárgyak egybentartására is nagyon jól fel lehet használni. Például, amikor valamelyik bútorunkat vagy berendezésünket ugyan külön, de a tartozékaival vagy a tartalmával együtt szeretnénk szállítani, akkor is jó szolgálatot tesz.

Mire kell figyelni a tárolása, kezelése során?

Előfordulhat, hogy egyszerre egy nagyobb mennyiséget vásárolunk belőle és nem használjuk el az összeset. Ez esetben van néhány dolog, amire érdemes figyelnünk a stretch fólia tárolásával kapcsolatban.

Fontos például, hogy olyan helyet találjunk neki, ahova nem tűz a nap, ellenkező esetben keményebbé fog válni, ami negatívan befolyásolja a felhasználhatóságát. Bár alapvetően hőálló anyagról van szó, mégsem jó, ha hosszú távon túl magas vagy túl alacsony hőmérsékletnek van kitéve.

Miből készül és milyen típusai vannak?

A stretch fólia jellemzően polietilén (PE) műanyagból készül, ennek köszönhető, hogy rugalmas és könnyen felveszi a termékek formáját, illetve hogy jól lezárja a szagokat és a nedvesség ellen is védelmet nyújt.

Ami a típusait illeti, vannak átlátszó és fekete színű változatai. Ezek csak annyiban különböznek, hogy az átlátszón keresztül látjuk a fólia alatti terméket, míg a fekete esetében rejtve marad a csomagolás tartalma.

A technikai eszközök, berendezések annyira a mindennapjaink részévé váltak, hogy már szinte el sem tudjuk képzelni az életünket nélkülük. Szerencsére nem is kell, hiszen ha vigyázunk rájuk, akkor hosszú időn keresztül ki tudnak szolgálni minket. A fóliázás remek megoldást jelent, ha meg szeretnénk óvni őket a nem kívánatos sérülésektől, csak arra kell ügyelnünk, hogy magas minőségű stretch fóliát válasszunk.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés