Connect with us
Hirdetés

technokrata

Hasznos tippek gyakorló fodrászoknak

fodrászkellék

LifeStyle

Hasznos tippek gyakorló fodrászoknak

Hasznos tippek gyakorló fodrászoknak

Nincsenek könnyű helyzetben a tanuló fodrászok, hiszen ahhoz, hogy fejlődni tudjanak, általában szerezniük kell egy modellt is. Léteznek azonban olyan módszerek, amelyek segítségével, alkalmazásával kiemelkedhetsz a társaid közül.

Tarts velünk, és nézzük meg, hogy melyek ezek!

1. Szerezzünk be egy tanuló babafejet!

Ha szeretnéd hatékonyan elsajátítani a legfontosabb fodrászati módszereket, legyen a társad az út során egy tanuló babafej! Ennek az eszköznek a legfőbb előnyét a rendkívül változatos felhasználási módja adja, hiszen a segítségével különféle típusú technikát is gyakorolhatunk.

A Joli Fodrászkelléknél elérhető kiegészítők között többféle babafejet is találhatunk, így hosszabb, illetve rövidebb hajon is kipróbálhatjuk a kívánt technikákat.

Ha viszont azt hinnénk, hogy a frizurák készítésénél véget érnek a babafej funkciói, nagyot tévedünk! Léteznek ugyanis olyan verziók, amelyek vágásra, vagy akár festésre és szőkítésre is alkalmasak, ezzel lehetővé téve, hogy ezeken a területeken is tökéletesíthessük tudásunkat.

Extra tulajdonság még, hogy akár hajformázókat is használhatunk a babafejeken megtalálható hajon, így a hajvasalást, göndörítést is sikerülhet elsajátítanunk. A választásnál azonban mindenképpen figyeljünk rá, hogy a céljainknak megfelelő termék mellett döntsünk. Ha például a szőkítés metódusát szeretnénk begyakorolni, ne egy alapból világos színű hajjal felszerelt babafejet vásároljunk.

2. Kövessük az aktuális trendeket!

Hiába sajátítjuk el az alapvető technikákat, ha később nem tartjuk a lépést a divat aktuális irányzataival. Kövessük tehát figyelemmel, hogy mik azok az frizurák, amelyek éppen népszerűek, illetve nem árt előregondolkodni, és felkészülni a közeljövőben esetlegesen megjelenő új trendekre is! Tájékozódjunk a különböző szakmai fórumokon, térképezzük fel az újonnan megjelent technikákat!

3. Lássuk meg, hogy kinek mi áll jól!

Sokan mennek igazán konkrét elképzelésekkel fodrászhoz, azonban fel kell készülni arra az eshetőségre is, hogy a vendég a mi véleményünket kéri ki a frizurájával kapcsolatban. Az ilyen esetek miatt egy fodrásznak muszáj ráéreznie, hogy melyik vendégnek milyen színű, hosszúságú és típusú haj fog jól állni. Ha úgy érzed, hogy ez neked nehezen megy, semmiképpen ne keseredj el! Ez a képesség ugyanis abszolút tanulható az idő során, tehát tudod magad képezni ilyen téren is.

A megfelelő fórumokon ugyanis részletesen utána tudsz járni, hogy például milyen színű haj illik az egyes bőrtípusokhoz. Egy fodrásznak tehát nem csak a vágáshoz kell értenie, képesnek kell lennie bizonyos mértékig arra is, hogy hajápolási tanácsokat is adjon, hogy a vendégei kellőképpen elégedettek legyenek.

A fodrászat megtanulása első nekifutásra ugyan nem egyszerű, kellő gyakorlással és önképzéssel viszont akár viszonylag rövid idő alatt elsajátítható ez a mesterség. Fontos azonban, hogy mindig legyünk naprakészek, fejlesszük magunkat, hogy az eredmény aztán magáért beszélhessen.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés