Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lombtrágyákkal a bőséges termésért

lombtrágyák

LifeStyle

Lombtrágyákkal a bőséges termésért

Lombtrágyákkal a bőséges termésért

A lombtrágyák használata mind a szántóföldi, mind a kertészeti kultúrák, a zöldségtermesztés esetén, valamint a gyümölcsösökben is nagy jelentőséggel bír. Kiváló módszer a növényi hiánybetegségek gyors megszüntetéséhez.

Korszerű lombtrágyákkal garantálják a sikert

A Primag lombtrágya választék tekintetében gondoskodik arról, hogy a lehető legjobb tapasztalatokat nyújtó termékeket vonultassa fel a gazdálkodók előtt. A lombtrágyák a növénytermesztésben elengedhetetlen technológiai elemeknek számítanak, valódi magas minőséget képviselnek a növényi tápanyagok között. A lombtrágyák közül szerencsére sok felhasználható az új Agro-ökológiai Programban is, ami nagy segítség a gazdáknak.

Miért érdemes lombtrágyákat használni?

A lombtrágyák számos módon segítik a növények növekedését, jó hatást gyakorolnak az általános egészségi állapotukra, hatóanyagaik a leveleken keresztül szívódnak fel. Összetevőik részt vesznek az erős sejtszerkezet kialakításában, elősegítik a gyökérnövekedést, a virág- és gyümölcsképződést. Erősítik a betegségekkel és a stresszel szembeni ellenállásukat is. Alkalmazásuk kedvezően hat a termés mennyiségére és minőségére egyaránt.

Növények lombtrágyázása – milyen formulákat ismerünk?

A felhasznált készítmények formulációja meghatározó tényező a lombtrágyázás hatékonyságában. Hatással van a más agrokémiai szerekkel való keverhetőségére, ami befolyásolja a kijuttatás problémamentességét is, hiszen a permetező tartályban nem lépnek fel nemkívánatos reakciók, az összetevők nem csapódhatnak ki a permetléből és nem tömíthetik el a permetezőgép fúvókáit.

A folyékony lombtrágyákat – egy kis egyszerűsítéssel – oldatokra és szuszpenziókra oszthatjuk fel. Az első esetben a lombtrágya összetevői vízben oldódnak, míg a másodikban szuszpendált szilárd részecskék vannak bennük. Léteznek a piacon kristályos lombtrágyák is, amelyek olyan szilárd formájú készítmények, amelyeket vízzel kevernek össze a permetezés előkészítési fázisában – ezek is létrehozhatnak oldatokat és szuszpenziókat.

A lombtrágyák sokféle összetevőből állnak, azok eltérő fizikai-kémiai tulajdonságokkal rendelkeznek. Sokan, sokszor arra törekednek, hogy a növényt minél gyorsabban lássák el tápanyagokkal, de a fokozatos felszabadulás gyakran előnyösebb lehet.

A lombtrágyák kiválasztása során érdemes olyan, megbízható beszállítóktól származó készítményeket választani, amelyeknél nem kétséges a termék tényleges összetétele.

A lombtrágyázás jelentősége

Számos dolog irányította rá a figyelmet a levéltrágyázás jelentőségére: ilyen az intenzív szántóföldi növénytermesztés, ez egyre növekvő terméshozamok, a szervestrágyázás egyre nagyobb visszaszorulása, vagy a talajok egyoldalú és nagyadagú NPK műtrágyázása. A növényspecifikus lombtrágya használata ma már az intenzív technológiák részévé vált, amiből a kínálat rendkívül színes.

Válasszon Ön is lombtrágyákat a Primag széles kínálatából és biztosítsa növényei számára a hiányzó tápanyagokat!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés