Connect with us
Hirdetés

technokrata

Te már felkészítetted Xiaomi elektromos rolleredet a tavaszra? Ha nem, mi segítünk!

Xiaomi elektromos roller

LifeStyle

Te már felkészítetted Xiaomi elektromos rolleredet a tavaszra? Ha nem, mi segítünk!

Te már felkészítetted Xiaomi elektromos rolleredet a tavaszra? Ha nem, mi segítünk!

A téli időszakban az elektromos rollerek többsége a garázsban vagy a pincében várja, hogy újra útra kellhessenek velük tulajdonosaik. Fontos azonban, hogy mint minden forgalomban résztvevő járművet, úgy ezeket is ajánlott felkészíteni a szezonra!

Ez minden gyártóra, így a Xiaomi elektromos rollerekre is igaz állítás. Bár a téli időszak, illetve egy-két hónap állás nem teszi tönkre ezeket az eszközöket, azonban vannak olyan kritikus alkatrészeik, amelyeket a jó idő közeledésével elengedhetetlen ellenőrizni.

Hogy miként készíthetjük fel elektromos rollerünket a tavaszra? Mire figyeljünk oda a leginkább? Az alábbiakban több hasznos tanácsot is adunk ehhez!

A gumik állapota a legfontosabb

Ha Xiaomi elektromos rollerünk már több éve a birtokunkban van és gyakran használjuk, akkor mindenképpen érdemes az első tavaszi kigurulás előtt ellenőrizni a gumik állapotát, hiszen ez több tekintetben is kényes pont valamennyi járműnél.

Alaposan vegyük szemügyre például a kopásokat és a felületi sérüléseket, hiszen amennyiben a gumi mintázata már alig kitapintható, teljesen eltűnt, esetleg nagyobb darabok hiányoznak belőle, akkor az a roller alkalmatlan a közlekedésre.

Amennyiben többéves gumikról van szó, akkor a sérüléseket és a repedéseket érdemes kiemelt figyelemmel kísérni. Ezek ugyanis könnyebben kaphatnak defektet, ami akár közlekedési balesethez, személyi sérüléshez vezethet.

Ha úgy látjuk, hogy a gumi rossz állapotban van, esetleg defektes, akkor elengedhetetlen cserélni, sőt érdemes megfontolni a tömör kerékre való váltást.

Ellenőrizzük a fékeket és a világítást

A közlekedésbiztonsághoz elengedhetetlen feltétel a jó fék, valamint a láthatóság. Mielőtt tavasszal ismét elektromos rollerre pattanunk, ezeket mindig érdemes ellenőrizni még akkor is, ha emlékeink szerint minden rendben működött az utolsó úton.

A világítást nagyon egyszerű szemügyre venni, nincs más dolgunk, mint bekapcsolni a lámpákat. Ha égnek, akkor bátran használhatjuk hajnali szürkületben vagy esti sötétségben is a rollert, hiszen nemcsak jól látunk majd vele, hanem a mi láthatóságunkkal sem lesz gond.

Ennél kicsit összetettebb probléma a fékrendszer. A Xiaomi elektromos rollereken jellemzően a kismotorokhoz hasonló fékrendszer van, így a folyamatos karbantartás elengedhetetlen, hiszen elemei rendszeresen használódnak majd.

Érdemes az udvarban kipróbálni a rollert, előbb alacsonyabb sebességről fékezgetve, aztán nagyobb sebességgel megállva. Ha bármi szokatlant észlelünk, vagyis a fék nem úgy fog, ahogy korábban, esetleg egyáltalán nem tudunk megállni a segítségével, akkor mielőbbi karbantartás szükséges.

Az akkumulátor sem az állást, sem a hideget nem szereti

Bár a Xiaomi elektromos rollerek nagy kapacitással rendelkező akkumulátort kaptak, azonban ezek mégiscsak egyszerű akkumulátorok, amelyek szeretik a rendszeres töltést, valamint azt is, ha nem mínuszokban, hanem normál hőmérsékleten tárolják őket.

Ha a roller folyamatos szobahőmérsékleten volt a téli időszakban, esetleg tudtuk neki garantálni legalább a +5 Celsius fokos közeget, akkor nem kell aggódnunk amiatt, hogy a kapacitása drasztikusan lecsökkent.

Ellenkező esetben azonban előfordulhat, hogy az akkumulátor a többhetes leállás és a nagy hideg miatt vagy teljesen tönkrement vagy teljesítménye jelentős mértékben lecsökkent. Előbbi általában csak az idősebb Xiaomi elektromos rollereknél probléma.

Az első töltés előtt tehát mindig kapcsoljuk be, járassuk meg egy kicsit az eszközt, ha nem merült le teljesen – ami szintén nem a legszerencsésebb –, majd töltsük fel, ismét próbáljuk ki, és ha nem tapasztalunk drasztikus merülést, akkor az akkumulátorral nincs nagy baj.

Ha viszont a roller nem kapcsol be, nem reagál a töltőre, hiába töltjük, nem üzemel, netán olyan gyorsan merül, hogy az már akadályozza a rendeltetésszerű használatban, akkor az akkumulátor cseréjére lesz szükség.

Elakadtál valahol? Segít a Xiaomi Szerviz!

Mivel a többség a motorbiciklijét sem otthon szereli, illetve nagyobb probléma esetén szervizbe viszi, ezért nagyon sokan Xiaomi elektromos rollerüket is szívesebben bíznák olyanokra, akik értenek hozzá, megfelelő eszközparkkal rendelkeznek a szereléshez, nem mellesleg pedig az alkatrészek beszerzéséről is gondoskodnak.

Ha a fentiekben elakadtál volna valahol, konkrét problémád van elektromos rollereddel vagy csak általánosságban felkészítenéd a közelgő tavaszra, akkor van segítség: a budapesti Xiaomi Szerviz készséggel áll a rendelkezésedre.

A kerékcsere mellett valamennyi Xiaomi elektromos rollernél vállalják a fékbowden, az akkumulátor, az első lámpa, a sárvédő, a kijelző borító, a csengő, de még az első motor cseréjét is, ha szükség van rá.

Mindezt gyors határidőkkel, megfizethető árakkal, gyári minőségű alkatrészekkel és természetesen garanciával. Sőt mi több, kerékcsere esetén a hagyományos légtömlős típusok helyett a defekttűrő tömör kerék felszerelése sem okoz nekik gondot.

Hogy nem Budapesten laksz? Ez sem jelent problémát, hiszen a műhelyhez kapcsolódik egy szervizfutár szolgáltatás, ami biztosítja, hogy a saját otthonodból intézd a roller teljes szervizelését.

A karbantartásra váró vagy elromlott rollert tehát futár szállítja el a szervizbe, majd miután elkészült, futár viszi vissza a tulajdonosának.

Ne várd tehát felkészületlenül a tavaszt, gondoskodj Xiaomi elektromos rollered karbantartásáról és javításáról még ma!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés