Connect with us
Hirdetés

technokrata

Tartós szőrtelenítés otthon: ezekre figyeljen!

Tartós szőrtelenítés braun

LifeStyle

Tartós szőrtelenítés otthon: ezekre figyeljen!

Képek forrása: braun.hu

Tartós szőrtelenítés otthon: ezekre figyeljen!

Az utóbbi időben egyre jobban elterjednek az otthon használható tartós szőrtelenítő gépek. De vajon tényleg biztonságosak és hatékonyak? Valóban érdemes egy ilyenre beruházni? A válasz egyértelműen igen – de csak, ha odafigyelünk a következő szempontokra.

Tartós szőrtelenítés nőknek

Így működik a tartós szőrtelenítés

A tartós szőrtelenítés lényege, hogy a szőrtelenítő gép célzott fényimpulzusokat bocsát ki a szőrtüszőbe, az ott található melanint célozva meg. Megkértük Dr. Gyöngyösi Nóra PhD. Bőrgyógyászt, kozmetológus szakorvost, hogy magyarázza el, pontosan mi az a melanin, és miért olyan fontos a folyamat során.

 “A melanin adja a bőr mellett a haj- és szőrszálak színét, koncentráltan található meg a szőrtüszőkben. A szőrtüsző emiatt sokkal sötétebb színű a körülötte található bőr tónusához képest, amit a modern szőrtelenítő gépek képesek felhasználni. Az általuk kibocsátott erős fény így ugyanis a melanint nagyobb mennyiségben tartalmazó szőrtüszőkben koncentrálódik, amely a környezetéhez képest jobban felmelegszik, ezáltal a szőrtüsző károsodik. Ez a kvázi kiégési folyamat eredményezi a szőrszálak lassított, meggátolt növekedését.  Az egész ahhoz hasonlít, mint amikor fekete pólóban ülünk a napon: a sötét szín elnyeli a fényt, és ennek hatására a hőmérséklete egyre növekszik.”

Lényeges tudnivaló, hogy ősz, szőke és vörös szőrszálak esetén jóval kevesebb a melanin a szőrtűszőben, ebben az esetben a kezelés nem hatékony.

A hatékonyság kulcsa a bőrtónus tökéletes felismerése

Ahhoz, hogy a szőrtelenítő gép felismerje a szőrtűszőben található melanint és valóban megfelelő intenzitású fényt tudjon kibocsátani, nagyon fontos a bőr pigmentáltságának és tónusának helyes felmérése. A régebbi gépeknél ezt manuálisan kellett beállítani, ami kellő szakértelem nélkül szinte lehetetlen volt. Éppen ezért a régebbi kiadású otthoni szőrtelenítő gépek hatékonysága nem volt megfelelő, ráadásul a helytelen beállítás miatt a túl erős intenzitású fény fájdalmat vagy a bőr enyhe sérülését okozhatta.

Szerencsére a technológia fejlődésével ez a probléma ma már megszűnt. Az olyan modern otthoni szőrtelenítők, mint a Braun Silk Expert Pro 5, már képesek önállóan, automatikusan felmérni a bőr tónusát és ennek megfelelően folyamatosan állítani a szükséges fény intenzitásán.

Nem mindegy, hogy hogyan méri fel a szőrtelenítő a bőr tónusát

Bár több modern villanófényes szőrtelenítő gép is képes felismerni a bőr pigmentáltságát, mégis nagy különbségek lehetnek közöttük. Nem mindegy ugyanis, hogy az eszköz milyen gyakran és milyen érzékenységgel vizsgálja a bőrt. Az olyan területeken, mint a hónalj, arc vagy genitáliák környéke különös jelentősége van a pontos felismerésnek, ugyanis itt a bőr tónusa más, ráadásul sokkal érzékenyebb is.

Tartós szőrtelenítés otthon braun

Éppen ezért szinte forradalmi újítás a Braun Silk Expert Pro 5 által alkalmazott Intelligens Skin Pro 2.0 technológia, amely képes másodpercenként 80 alkalommal felmérni a bőr tónusát, és ehhez igazítani a működését. Ráadásul két érzékeny üzemmód is elérhető a készüléken: az archoz és az intim területekhez kifejlesztve. Így a szőrtelenítés biztonságos és hatékony – gyakorlatilag tetőtől talpig.

Az is fontos, hogy milyen gyakran villan a készülék

A szőrtelenítés hatékonyságát – és gyorsaságát – jelentősen befolyásolja, hogy milyen gyakran képes leadni fényimpulzust a készülék, hiszen csak a villanásnak kitett bőrfelületeken hatékony az eszköz. Minél gyakoribb a villogás, annál nagyobb a kezelt bőrfelület lefedettsége, annál jobb eredmény érhető el. A Braun Silk Expert Pro 5 ebből a szempontból is az élvonalban jár: percenként akár 125 villanás leadására is képes.

Mennyire gyors és tartós a szőrtelenítés eredménye?

A biztonság és hatékonyság mellett még van két fontos kérdés: mennyire gyorsan és mennyi ideig érhető el a sima, szőrtelen bőr. Természetesen ez is nagyban függ a szőrtelenítő géptől. A legmodernebb eszközök, mint a Braun Silk Expert Pro 5 – ha betartjuk a megadott kezelési tervet – már akár 3 hét után látványos eredményt biztosítanak, és fél – illetve egyéntől függően 1 évig is – tartós szőrtelenség érhető el.

De mi történik utána? Általában a visszanőtt szőr már kevésbé erős, és gyorsan el is tűnik az utókezelések hatására. Ezért viszont nagyon lényeges paraméter, hogy a szőrtelenítő gép élettartama során mennyi villanás leadására képes, hiszen ez mutatja, hogy mennyi ideig használhatjuk majd utókezelésre. A Braun Silk Expert Pro 5 összesen 440.000 villanást tud leadni – így 22 évnyi használatra elegendő.

Ma már valóban jó alternatíva az otthoni villanófényes szőrtelenítés

Régebben érdemes volt szépségszalonba látogatni és a szakember tudására bízni a szőrtelenítést. Ma már azonban – a technológia fejlődésének köszönhetően – az otthon végzett  tartós szőrtelenítés is lehet biztonságos, hatékony és valóban hosszú távra szóló megoldás. Ehhez azonban az kell, hogy körültekintően válasszunk IPL szőrtelenítő készüléket – mi a Braun Silk Expert Pro 5-öt jó szívvel ajánljuk.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés