Connect with us
Hirdetés

technokrata

Hogyan ápoljuk és tisztítsuk a WPC kerítéseket?

wpc anyag, wpc kerítés ápolása

LifeStyle

Hogyan ápoljuk és tisztítsuk a WPC kerítéseket?

Hogyan ápoljuk és tisztítsuk a WPC kerítéseket?

A WPC burkolatok és kerítések azért annyira közkedveltek, mert nem igényelnek nagy törődést, legalábbis nem annyira, mint mondjuk a fából készült produktumok. Ettől függetlenül, érdemes néha időt szakítani a karbantartásra. De ez pontosan mit is takar?

A következő cikk most ebben nyújt segítséget. Lássuk, mivel és hogyan ápolhatjuk a leghatékonyabban WPC burkolatainkat, kerítéseinket!

A WPC anyag tisztítása

Azt mindenképpen tudni kell a WPC anyagról, hogy a fa és a műanyag felhasználásával készül, s a műanyag pozitív hozadékainak köszönhetően sokkal kevesebb teendőnk van vele. A bordázott WPC kerítés napjainkban egy igencsak felkapott kültéri határoló, jól bizonyítja ezt a WPC Nagyker kínálata is. De mi történik a telepítés után?

A WPC tisztítását speciális tisztítószerekkel végezhetjük el, amik hatékonyan gátolják az elszürkülést, és a szennyeződésektől is gyorsan megszabadulhatunk. A készítmény a hatása során nem támadja a felületeket, nem károsítja azokat.

A tisztítási folyamat alatt ugyanakkor bevethető a nagynyomású mosó is, viszont ezt csak nagyon alacsony nyomásra állítva szabad használni. A száradás után pedig érdemes WPC olajjal is bekenni a felületet.

Mire való a WPC olaj?

A WPC olaj tulajdonképpen természetes olajokat tartalmazó, vízbázisú olaj, ami selyemfényű bevonattal látja el a felületet, s abban is segíti, hogy elmélyítse annak színét. Védelemmel látja el a kerítést, így az időjárás szeszélyeit is jobban elviseli.

Az ilyen olajat azonban nem szabad zsíros vagy piszkos felületen használni, mivel besötétedhet. Mielőtt felvinnénk az olajat, mindenképpen tisztítsuk meg a területet!

Amennyiben marad rajta felesleges olaj, akkor 10 perc után távolítsuk el a felületről és lényeges arra is figyelni, hogy csak 2-3 óra száradást követően vegyük használatba a felületet.

Az impregnáló szer hatásai

A impregnáló szernek is megvan a maga feladata, gyakorlatilag színfelfrissítő védelemmel látja el. Az anyag használata egyértelmű előnyökkel jár; gátolja és csökkenti a vizes szennyeződések felületbe történő hatolását, s egyszerűbbé teszi a tisztítást.

Általában az ilyen szer után már nem ajánlott lazúrral vagy olajjal dolgozni. Alkalmazása előtt szintén ügyelni kell arra, hogy alaposan tisztítsuk meg a kerítést, burkolatot, mielőtt bekenjük a szerrel.

Láthatjuk, hogy a WPC ápolás folyamata nem egy nagy ördöngösség, csupán a megfelelő termékeket kell beszereznünk hozzá és tudnunk kell, mit hogyan hasznosíthatunk. Arról nem is beszélve, hogy minderre nem feltétlenül kell túl gyakran időt szakítani.

Amennyiben még több hasznos információt szeretnél megtudni, érdemes ellátogatnod a WPC Nagyker weboldalára!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés