Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mikor javasolt az ülőpárnák alkalmazása?

ülőpárnák alkalmazása

LifeStyle

Mikor javasolt az ülőpárnák alkalmazása?

Mikor javasolt az ülőpárnák alkalmazása?

Rengeteg múlik azon, hogy milyen életmódot folytatunk, s mennyire teszünk aktívan az egészségünk és a jó fizikai állapotunk megőrzése érdekében. Köztudott, hogy az ülőmunka mennyi negatív hatással járhat, azonban tudnunk kell azt is, hogy tehetünk a megelőzés érdekében, méghozzá az ülőpárnák alkalmazásával.

Milyen típusok közül válogathatunk?

A Rehaker.hu oldalán ülőpárnák széles választékát érhetjük el, többek között memóriahabos anatómiai kialakításút, tartásjavító párnát, ék alakú farokcsont párnát, gerinckímélő U alakú terméket, dinamikus ülőpárnát, ülőgyűrűt egyaránt.

A speciális gyógypárnák igen hasznosak, a segítségükkel ugyanis támogathatjuk az optimális testtartás kialakítását, fenntartását, megelőzhetjük a felfekvéseket, ugyanakkor többféle panasz mérséklésére is bevethetők, például aranyeres fájdalom esetén, szülés után az ülőgyűrűk, háti és derékfájdalom fennállásakor egy memóriahabos anatómiai változat.

A dinamikus ékpárna alkalmazásával rengeteget tehetünk a tartásjavítás érdekében, a használatával a medence optimális helyzetbe kerül, így csökkenthető a gerinc és a hát terhelése. Az ülőmunka negatív hatásainak ellensúlyozására remek megoldást kínál.

Szintén ideális választás például a Vivamax memóriahabos anatómiai ülőpárna, hiszen általa komfortosabbá válik a hosszan tartó ülés, valamint mérsékelhető a deréktáji nyomás. A memóriahab tökéletesen illeszkedik a test formájához. A gyógyászati termék segítségével nem csupán a gerincünket tarthatjuk optimális helyzetben, hanem tehermentesíthetjük az ízületeket, izmokat is. Az ergonomikus kialakítás mellett további előnye, hogy légáteresztő, levehető huzattal rendelkezik, valamint a középen lévő kivágás enyhíti a farokcsontra nehezedő terhelést.

Mikor érdemes alkalmaznunk?

Egy praktikus ülőpárna beszerzése javasolt, ha szeretnénk csökkenteni a gerincünket érő terhelést, és nagyobb figyelmet fordítanánk az ideális testhelyzet fenntartására, ezzel pedig ellensúlyoznánk az ülő életmód okozta negatív hatásokat.

Érdemes azonban figyelembe venni az aktuális állapotunkat, a panaszainkat, s ez alapján kiválasztani a legmegfelelőbb opciót. Amennyiben irodai munkát végzünk, fontos már preventív célzattal alkalmazni. Ne várjuk meg a problémák megjelenését és a panaszok súlyosbodását!

A nem megfelelő pozíció, a hosszan tartó ülés okozta mozgásszervi problémák megelőzhetők, ha tudatosan odafigyelünk tartásunkra és igénybe vesszük a szükséges gyógyászati párnát.

Egészségmegőrzés a fókuszban

A gyógypárnákkal nagyobb fókuszt helyezhetünk a gerinckímélő testtartásra, amely a megelőzés mellett hozzájárul a komfortosabb munkavégzéshez, a jobb erőnléthez, illetve a közérzetünk javulásához is. Arra azonban ügyeljünk, hogy rendszeresen alkalmazzuk a választott gyógyászati eszközt.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés