Connect with us

Hirdetés

technokrata

Te bele mernél vágni saját kezűleg a tapétázásba?

vlies tapéta tapétázás otthon

LifeStyle

Te bele mernél vágni saját kezűleg a tapétázásba?

Te bele mernél vágni saját kezűleg a tapétázásba?

Bár ma már mindenre van külön szakember, azért nagyon sokan saját kezükkel oldanak meg sok mindent a ház körül. Néhányan spórolásból teszik mindezt, míg mások inkább azért, mert kikapcsolja őket a barkácsolás, szeretik saját maguk elvégezni a ház körüli munkákat, felújításokat. Talán nem is olyan meglepő ez, hiszen senki sem fog olyan gondossággal és szeretettel nyúlni az otthonodhoz, mint te magad.

Míg azonban egy festést bátrabban vállalunk be, addig a tapétázástól sokan fáznak. Ha te is közéjük tartozol, akkor mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy olvasd el mai cikkünket. Ebben az írásunkban ugyanis az egyik legnépszerűbb tapétafajta, a vlies tapéta felragasztását vesszük górcső alá.

Tapétázási gyorstalpaló ínyenceknek!

Ha te is odáig vagy a különleges tapétákért, akkor a Wallmaxx Tapéta Webáruház pazar újdonságai között biztosan fogsz olyat találni, amit szívesen látnál viszont a saját otthonod falain is.

Figyelmeztetünk, a választás nem lesz egyszerű, hiszen valóban igazi kuriózumokat alkotnak a tapétatervezők, így mindenképpen szánj elegendő időt arra, hogy kiválaszd azt, ami számodra a legszimpatikusabb. És ha sikerült is kiválasztani, még messze nincs vége a feladatoknak, sőt, a java része még csak most kezdődik.

A tapéta felhelyezésének módját kell ugyanis először elsajátítani ahhoz, hogy a fent említett szemet gyönyörködtető tapéták ne vesszenek kárba. Éppen ezért most lépésről lépésre összeszedjük neked, hogy mit és hogyan csinálj, hogy még felragasztva is hasonlóan dekoratív maradjon a megvásárolt tapéta.

A vlies tapéta felragasztásának lépései

Fontos kiemelni, hogy az alábbiakban a vlies tapétáról lesz szó, és minden tapétafajta külön felviteli módot igényel, így mindig járj utána annak, hogyan is kell szakszerűen eljárni.

A vlies tapéták esetén ez a következők szerint alakul:

  • A teljes siker a falfelület megfelelő előkészítésén múlik. Nedves, salétromos fal esetén inkább adjuk át a szerszámokat egy szakembernek, mert a megfelelő szaktudás nélkül csak magunknak okozunk nehézséget. Az előző festék-, tapéta- és ragasztórétegeket szükséges eltávolítani; ha szükséges, akkor glettelni is kell, illetve az egységesen világos falért akár át is lehet világos színnel vagy fehérrel gurítani. A lényeg, hogy a fal száraz és pormentes legyen.
  • A tapétaragasztót teddy hengerrel vidd fel a falra, de ügyelj arra, hogy a használati utasítás szerint keverd ki a ragasztót.
  • Ezután az előre kiszabott tapétacsíkokat simítsd rá a falfelületre, majd tapétázóhengerrel először függőlegesen, majd vízszintesen simítsd ki a tapétát, hogy légmentes és egységes felületű legyen.

Már csak a maradék, kilógó anyag levágása van hátra, és mehetsz is tovább a következő részre.

Gyönyörködj a saját kezed munkájában!

Aligha van annál jobb érzés, minthogy az a fal vegyen körül, amit te a saját kezeddel szépítettél meg. Valahányszor csak rápillantasz, eszedbe fog jutni, hogy immáron ezt is meg tudod csinálni, és a saját birodalmadat a saját szád íze szerint tudod te magad felújítani, megszépíteni!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés