Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismerkedjünk meg a gyógygombákban rejlő potenciállal!

gyógygombák pecsétviaszgomba

LifeStyle

Ismerkedjünk meg a gyógygombákban rejlő potenciállal!

Ismerkedjünk meg a gyógygombákban rejlő potenciállal!

Manapság gyakorlatilag nem akad olyan, az egészségre kedvező hatást gyakorló készítmény, amely ne lenne elérhető a számunkra, ráadásul a modern technológiáknak köszönhetően jóval optimálisabb formában fogyaszthatjuk ezeket, mint korábban.

A gyógygombák már hosszú-hosszú ideje az orvoslás részét képezik azokon a tájakon, ahol természetesen elérhetők, ám a modern világ csak nemrég fedezte fel a maga számára ezeket a növényeket.

A pecsétviaszgomba az egyik legismertebb ezek közül

A pecsétviaszgomba vagy reishi gomba az egyik olyan gyógygomba, amelyet nagyon sokan kedvelnek. Ugyan ízvilágában kissé keserű, éppen ezért nem jellemző az élelmiszerként történő alkalmazása, azonban táplálékkiegészítőként nyugodtan használható.

Külsőre a nagyon is jellegzetes vörösesbarna árnyalat, valamint a vese formájú kalap árulkodik arról, hogy igazi kincsre bukkantunk. Már csak azért is így van ez, mert a kínai orvoslásnak már évezredek óta fontos eleme, és a hosszú idő alatt bőven bebizonyította, hogy megérdemli a figyelmünket. Árulkodó, hogy a halhatatlanság gombájaként szokták emlegetni.

Hasznos tápanyagokban gazdag

A reishi gomba bőségesen tartalmaz aminosavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat is, emellett rostban is gazdag. Már ezek az alkotóelemek is hasznos tápanyagforrássá teszik, pedig még nem is említettük, hogy nagy mennyiségben tartalmaz poliszacharidokat, peptideket és triterpenoidokat is. A vizsgálatok elsősorban az utóbbiaknak tulajdonítanak pozitív hatást.

A megfelelő körülmények között a természetben is megtalálhatjuk, de termesztik is. Érdekessége, hogy dekorációként is hasznosítják, amit a különleges megjelenésének köszönhet.

Honnan tájékozódjunk a hatásokról?

A gyógygombák közül igen sokra igaz az, hogy hosszú időre tekinthetünk vissza, ha az alkalmazásukról van szó, hiszen a tradicionális gyógyítás során rendszeresen használták. Ugyanakkor mégis egy új terméknek számítanak a nyugati világban, ezért a tudományos eredmények még nem elegendőek ahhoz, hogy határozottan kijelenthető lenne a gyógyító hatás.

Amennyiben tájékozódni szeretnénk a legújabb vizsgálati eredményekről, érdemes meglátogatni az USA medical weboldalát, ahol olvashatunk ezekről. A másik lehetőség az, hogy olyanok tapasztalatait igyekszünk megismerni, akik már hosszabb ideje alkalmazzák ezeket.

Milyen formában fogyaszthatjuk?

Korábban már említettük, hogy kesernyés íze miatt a pecsétviaszgomba étrend-kiegészítőként terjedt el, de többféle kivitelből választhatunk, hiszen kapszula, tabletta és por változatban is beszerezhető. Utóbbi mellett döntve érdemes hozzáadnunk például a frissítő reggeli smoothie-nkhoz vagy egy finom turmixba is keverhetjük.

Válasszunk mindig megbízható webáruházból minőségi terméket, valamint döntsünk a kivitelről aszerint, hogy melyik passzol leginkább az életvitelünkbe.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés