Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezek a legjobb okos funkcióval ellátott mobil klímák 2023-ban

ezek a legjobb okos funkcioval ellátott mobil klimak 2023-ban - tesztplussz

LifeStyle

Ezek a legjobb okos funkcióval ellátott mobil klímák 2023-ban

Ezek a legjobb okos funkcióval ellátott mobil klímák 2023-ban

A szélsőséges időjárásnak és a nyári hőhullámoknak köszönhetően a mobil klímák népszerűsége jelentős mértékben megemelkedett a közelmúltban.

Ennek az oka leginkább kompakt jellegükben, többfunkciós kialakításukban és megfizethetőségükben keresendő. A mai mobil klímák ugyanis már képesek hűteni, fűteni, nagyrészük pedig páramentesítő, légtisztító és különféle okos funkciókkal is rendelkezik.

A nagy kereslet miatt egyre több gyártó jelenik meg a piacon minőségi termékekkel. Különösen népszerűek a Klarstein, a De’Longhi és a Whirlpool által gyártott eszközök, mint ahogyan azt a Teszt Plussz Magazin nagy mobil klíma kutatásában is láthatjuk.

Független terméktesztek, nagy kutatói háttérrel

Az idei év legjobb okos funkciókkal ellátott mobil klímáinak összeállításakor éppen azért választottuk a Teszt Plussz Magazint, mert a csapat kimagasló figyelmet fordít arra, hogy teljesen függetlenül válogassák össze a legaktuálisabb termékeket.

Minden tesztjüket rengeteg kutatás előzi meg, aminek részeként a magyar- és a külföldi piacot, a vásárlók véleményét, valamint természetesen a saját tapasztalataikat egyaránt felhasználják az objektivitás érdekében.

Lássuk tehát, hogy a magazin szerint 2023-ban melyek azok a mobil klímák, amiket bátran megvásárolhatunk magunknak, ha fontos a jó ár/érték arány, illetve szeretjük az okos funkciókat is.

Milyen okos funkciókkal rendelkezhet egy mobil klíma?

Mielőtt azonban rátérnénk a konkrét termékekre, érdemes néhány gondolat erejéig „leragadni” az okos funkcióknál, vagyis: hogy mit is jelent ez egy mobil klíma esetében?

Alapvetően két nagy csoportra oszthatjuk ezeket a tulajdonságokat:

  1. távoli hozzáférésre
  2. automatizált lehetőségekre

Távoli hozzáférésnek és működtetésnek nevezzük ebben az esetben azt, ha a mobil klíma kezelését lehetőségünk nyílik okostelefonról is kivitelezni.

A társalkalmazás összetétele, illetve az általa kínált lehetőségek gyártónként eltérnek, de az alapvető beállítások módosítását, valamint a távoli működtetést ma már egyre több eszköz tudja.

Az automatizált lehetőségek ezen felül az okosotthonos integrációra, valamint arra utalnak, hogy a mobil klímák a beépített érzékelők és időzítők segítségével képesek maguktól reagálni beállításainkra.

Amennyiben például túl magas a hőmérséklet, túl nagy a páratartalom vagy más egyéb olyan értéket észlelnek, ami eltér a beállítottaktól, akkor ezek a berendezések maguktól bekapcsolnak és teszik a dolgukat a felhasználók maximális kényelme érdekében.

A legjobb okos funkciós mobil klímák 2023-ban

Klarstein Kraftwerk Smart10K

A Klarstein Kraftwerk Smart10K egy elragadó megjelenéssel rendelkező mobil klíma, ami távirányítója mellett okostelefonos applikációról is irányítható. Beállítható vele a hatékonyság, a zajszint, de mivel a páramentesítő funkció sem hiányzik belőle, ezért az adott helyiség páratartalma is szabályozható általa.

Működése kellemesen halk, rendelkezik éjszakai üzemmóddal, a 10 000 BTU-s teljesítményével pedig akár egy 50 négyzetméteres helyiségben sem vall kudarcot. Mindezt „A” energiaosztállyal, vagyis a rezsiköltségek miatt sem kell túlzottan aggódnunk a használata mellett.

Klarstein Metrobreeze New York Smart 12k

Amennyiben a megjelenés helyett az okosotthonos integráció, az okos funkciók széles kínálata lenne a legfontosabb a mobil klíma vásárlásakor, akkor a Klarstein Metrobreeze New York Smart 12k biztosan nem okoz csalódást. Elegendő csak a telefonos applikáció ahhoz, hogy bármit beállítsunk, ellenőrizzünk vagy automatizáljuk a munkáját.

Mindezt pedig óriási, 12 000 BTU teljesítmény koronázza meg, ami már egy 60 négyzetméteres helyiséggel is elboldogul. Működése kellően csendes, rendelkezik éjszakai üzemmóddal, „A” energiaosztálya miatt pedig még gazdaságos is. Beszereléséhez ráadásul minden eszközt megtalálunk hozzá a csomagban!

De’Longhi PAC CN93

Bár Magyarországon is kapható, a De’Longhi PAC CN93 a Teszt Plussz Magazin kutatásai szerint főleg a külföldi piacon nagyon népszerű. Ennek az oka főként egyszerű kezelhetőségében és nagy teljesítményében keresendő, de a rengeteg funkció és az energiatakarékosság egyaránt mellette szólnak.

Az okos funkciók terén itt ugyan meg kell elégednünk néhány időzítésen alapuló automatizáláson, de jár hozzá távirányító, külön ECO mód, a hatékony hűtés mellett pedig szellőztető- és párátlanító funkció is.

Klarstein New Breeze 9

Az extravagáns megjelenés, a kompakt méret és a könnyed kezelhetőség kedvelőinek a Klarstein New Breeze 9 lehet a jó választás. Az okos funkciók itt is kimerülnek az időzítésre építő automatizálásban, ellenben hatékonysága ezt könnyedén feledtetni tudja a vásárlóval.

Rendelkezik csendes üzemmóddal, és míg teljesítménye óránként 9000 BTU, az „A” energiaosztályának hála nem kell aggódnunk a kiugró fogyasztás miatt sem. A hűtés mellett a Klarstein mobil klímája képes fűteni is a lakást, sőt egy szárítás funkciót szintén elhelyezett benne a gyártó.

Whirlpool PACW29COL

Elérhető ár és automatizált működés? Ezt kínálja a Whirlpool PACW29COL, ami a hatodik érzék szenzortechnológiával teljes egészében önműködővé tehető. Annyira okos készülék, hogy elegendő megadni a kívánt hőfokot, majd attól a ponttól kezdve teszi a maga dolgát.

A 48 dB-es zajszintje mellett rendelkezik Jet gyorshűtés funkcióval, sőt a gyártó mellékel hozzá egy különösen modern megjelenésű, rengeteg lehetőséggel kecsegtető távirányítót is. Hogy mindezt elragadó termékdizájnnal valósították meg, csak egy újabb pozitívum a listán!

Forrás:

Teszt Plussz Magazin


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés