Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milyen játékokat vigyünk a nyaralásra?

Compaya társasjáték

LifeStyle

Milyen játékokat vigyünk a nyaralásra?

Milyen játékokat vigyünk a nyaralásra?

Nagy kérdés a szülők körében, hogy egy hosszabb nyaralásra milyen játékokkal induljanak útnak, hiszen a csemeték biztosan unatkozni fognak az utazás során, és a strandon is le kellene őket kötni valamivel. Szerencsére vannak már nagyon jó, kis méretű utazójátékok is, ezek közül mutatunk be néhányat.

A lényeg: a kompakt méret

Elsősorban olyan játékokat érdemes becsomagolni, amelyek kis helyet foglalnak. A Compaya társasjátékbolt kínálatában találunk kimondottan utazáshoz tervezett játékokat: ilyenek például a Magnetic Travel termékek.

A Smart Games név talán sokak számára ismerősen cseng, ez az a kiadó, amely egyszemélyes logikai fejtörőket gyárt. A játékok magyar nyelvű kiadása a Compaya munkatársainak köszönhető. Nagyon kelendőek ezek a termékek, mert olyan képességeket fejlesztenek, mint például a problémamegoldás, a logikus gondolkodás, a térlátás vagy a koncentráció.

A Smart Games azonban kimondottan az utazáshoz is tervezett ilyen izgalmas játékokat, ezek jellemzője, hogy az alkatrészek mágnesesek, tehát semmiképp sem tűnnek el a nyaralás során. A Magnetic Travel játékok füzet formájúak, és tényleg nem foglalnak nagy helyet. A már megszokott magas minőség, a szép dizájn és az érdekes témák miatt olyan népszerűek ezek a termékek is.

Nézzünk is egy-két példát a kínálatból!

Egyszemélyes logikai játékok utazáshoz

Nem túlzás azt állítani, hogy a Magnetic Travel játékok közül az egyik legjobb, legkeresettebb a Noé bárkája. Az állatos társasjátékokat egyébként is szeretik a gyerekek, itt pedig az a feladat, hogy a megadott helyre illesszük be Noé bárkájának utasait – elefánt, zsiráf, oroszlán, víziló és zebra – a megfelelő módon.

Összesen 48 feladványt tartalmaz a füzet, egyre nehezednek a kihívások. Megköti a kezünket, hogy az állatok párban vannak, így a két példányt egymás mellé kell tennünk. A tetriszhez hasonló a játék, de itt az is nehezíti a feladatot, hogy nem forgathatók az elemek.

Szerencsére a füzet végén találunk megoldókulcsokat, és vannak könnyebb feladványok is, amelyek sikerrel kecsegtetnek. De azért is jó a Magnetic Travel Noé bárkája játék, mert hosszas gondolkodásra készteti a gyerekeket, így úgy fogják érezni, hogy gyorsan elrepült az idő az utazás alatt.

Minden játék fejleszt!

Az egyszemélyes logikai társasjátékok többsége kisiskolásoknak készült, de találunk köztük óvodásoknak valót is. Ilyen például a Korallvilág, amely 4 éves kortól ajánlott. Itt is mágneses lapocskákkal kell lefedni a játékteret, de most az a feladat, hogy úgy helyezzük el a korallokat, hogy a halacskákat ne takarják el.

Ebben a kihívásban is fejlődik a gondolkodás, de a térlátás is. A füzetben 48 feladvány található, talán a legnehezebbeket csak az óvodáskor végén tudják megoldani a kicsik. Éppen ezért elmondható, hogy a Magnetic Travel füzetek akár több éven át is használhatók, mindig tartogatnak újdonságokat.

A témát a gyerekek érdeklődésének megfelelően választhatjuk ki, csak néhány példa még: Strandkavalkád, Varázserdő, Ementáli. Mind-mind remek játék utazáshoz!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés