Connect with us

Hirdetés

technokrata

A lábtörlő nem egy kis méretű szőnyeg, hanem komoly szerepe van!

lábtörlő

LifeStyle

A lábtörlő nem egy kis méretű szőnyeg, hanem komoly szerepe van!

A lábtörlő nem egy kis méretű szőnyeg, hanem komoly szerepe van!

Nem is gondolnánk, hogy mennyi minden tapad a cipőnk talpára az utcán és a nyilvános helyeken, ahol megfordulunk. A koszon kívül összeszedhetünk számos baktériumot és kórokozót is, ezért mindenképpen szükséges alaposan letörölni a cipőnket, mielőtt belépünk egy lakásba.

Ez nemcsak a tisztaság, hanem a higiénia miatt is nagyon fontos. Főleg, ha esetleg gyerekek is vannak a házban, akik előszeretettel használják ülve és fekve is a padlózatot. Ezzel még betegségeket is megelőzhetünk, hiszen a jó lábtörlő nem engedi be a szennyeződést és a fertőzéseket sem az otthonunkba.

Kint vagy bent helyezzük el a lábtörlőt?

Lábtörlőt elhelyezhetünk kívül, az ajtó előtt, vagy belül is az előtérben, esetleg mindkettőt egyszerre. A kültéri passzoljon az ajtóval, a bejárattal, a beltéri illeszkedjen az előszobabútor stílusához. Kintinek elég egy kisebb, bentinek leteríthetünk egy nagyobb változatot.

Amit a bejárat előtt használt lábtörlő nem töröl le a cipőnkről, azt az előszobai fel tudja fogni. A saras, latyakos időszakokban ennek még nagyobb a jelentősége.

A lábtörlőnek olyan jó minőségűnek kell lennie, hogy a lehető legtöbb szennyet felfogja a cipőnkről és az ne kerüljön be a lakásba. Akkor megfelelő a színvonala, ha tökéletesen el tudja látni ezt a feladatot. Tehát nem a minta, a felirat vagy a forma az elsődleges, mint sok divatos lábtörlő esetében láthatjuk, hanem az, hogy funkcionalitása kielégítő legyen. De akkor mégis milyet válasszunk?

Milyen a jó lábtörlő?

A lábtörlő anyaga nem olyan, mint a hagyományos szőnyegeké, mert ez tulajdonképpen speciális szennyfogó tulajdonságokkal bír. Tehát ennek megfelelőnek kell lenni az anyagának, de a méret is nagyon fontos a rendeltetésének szempontjából.

Mivel nagy igénybevételnek van kitéve a szennyfogó szőnyeg, ezért gyakoribb karbantartást és tisztítást is igényel, mint a lakás belsejében rejtőzködő társai. A jó lábtörlő tehát könnyen és egyszerűen tisztítható, akár slaggal is eltüntethetjük a nemkívánatos koszt.

Ahhoz, hogy biztonságban is érezzük magunkat, lényeges, hogy a lábtörlő csúszásgátló hátoldallal legyen ellátva, így nem fog kicsúszni a lábunk alól a talaj, amikor a cipőnk talpát tisztítjuk meg a szennyeződésektől.

Lábtörlő méterben

Méterben is kaphatunk szennyfogó szőnyeget a Szőnyeg textil webáruház kínálatában, amelyet az igényeink alapján vágnak el. Olyan hosszú lesz, amekkorát szeretnénk, csak meg kell adnunk a pontos méretet.

Hosszú és nagy forgalmú folyosókra kifejezetten ideális, mert az egész helyiséget, vagy legalább egy hosszabb szakaszt leteríthetünk vele a bejárat után. A csúszásgátlós hátoldala és a nagy tömege megakadályozza az elmozdulását, így megkímél minket a balesetektől is.

Láthatjuk, hogy mekkora szerepe van ennek a kicsi anyagnak a lakás, a helyiségek tisztán és higiénikusan tartásában. Az elhelyezésénél rendkívül fontos, hogy ne akadályozza az ajtó működését, illetve az előszobabútor is zavartalanul használható legyen.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés