Connect with us

technokrata

Itt a grillszezon! Te már felkészültél?

grill kerti sütögetés grillezés

LifeStyle

Itt a grillszezon! Te már felkészültél?

Itt a grillszezon! Te már felkészültél?

Minden bizonnyal alig akad olyan ember, aki ne várta volna remegve a nyári időszakot, amely most úgy tűnik, már itt kopogtat az ajtón. A nyaralások, nyári kirándulások, a fesztiválok és a szabadtéri programok mind-mind nagyszerű kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget biztosítanak.

De nem feledkezhetünk meg a sütögetéssel egybekötött kerti partikról sem, ahol mennyei eledeleket kóstolhatunk meg. A nyári szezon nem csupán a húsokról szól, megannyi zöldségnek itt a szezonja, kár lenne őket kihagyni a menü összeállításakor. Persze nem csupán az alapanyagok szükségesek, hanem a sütéshez való kellékek is, mai cikkünkben őket vesszük górcső alá.

A kerti sütögetés igazi élményt jelent!

Szemben az unalmas hétköznapokkal, amikor fáradtan, unottan állunk a tűzhely mellett, a grillpartikon teljesen más mentalitással készítjük el az ételeket, főleg, ha beszereztünk minden fontos grillezési kiegészítőt a Prémium bútoráruház kínálatából.

Akkor lesz ugyanis igazán élvezetes az egész sütési folyamat, ha minden ott van kéznél, ha mindenre megvan a megfelelő eszköz, ha nem azzal kell foglalkozni, hogyan legyünk kreatívak, hogyan oldjunk meg egy-egy helyzetet.

Éppen ezért még az első sütögetés előtt érdemes végiggondolni a következőket:

 • Milyen gyakorisággal fogunk kint sütni? Csupán alkalomszerűen, vagy akár hetente több alkalommal is?
 • Hány embernek fogunk általában ételt készíteni? Egymagunk vagyunk rá, vagy mindig népes családi és baráti társaság üli körbe a kerti asztalunkat?
 • Mit készítünk általában? Inkább simán megsütögetjük a húst, vagy nyársat szoktunk készíteni?

Ha ezekre megvan a válasz, akkor sokkal könnyebb összeállítani, hogy mi mindenre is lehet szükségünk.

Amik minden kertben jól jönnek!

Mutatjuk is, hogy mi az, ami nem hiányozhat egyetlen grillkészletből sem! Ez pedig nem más, mint maga a hely, ahol megsütjük a finomságainkat. Ebből persze többféle létezik, rajtunk áll, melyik a szimpatikus. Választhatunk:

 • magasított acél tűzrakó tálat, kosárral kiegészítve
 • tűzrakó helyet grillráccsal
 • tűzrakó tálat szintén grillráccsal
 • öntöttvas tűzrakóhelyet
 • vödör alakú, designos tűzrakóhelyet
 • kéménnyel ellátott tűzrakó tálat
 • gránittalpakon álló tűzrakó tálat
 • szarvas mintájú tűzrakó kosarat

Láthatjuk hát, széles a tárház, egyéni ízlés kérdése, kinek melyik tetszik meg leginkább. Akad, amelyik jobban ad a külsőségekre, mások inkább csak a funkcióra koncentrálnak, de szerencsére a Prémium bútoráruházban mindenki megtalálja a számítását!

Az apróságokról se feledkezzünk meg!

Persze nagyon fontos, hogy miben sütünk, de a “mivel” is hasonló jelentőséggel bír, így a nyársakról, fogó- és forgatóeszközökről sem illik megfeledkezni, ahogy azt sem árt ellenőrizni, van-e elég pohár, tányér és evőeszköz otthon.

Ha alaposan megtervezzük a sütési ceremóniát, akkor nem érhet minket kellemetlen meglepetés, és garantáltan életre szóló élményben lesz részünk!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés