Connect with us

technokrata

3 tipp, hogy kütyümániásként is környezettudatos légy

telefontok bio környezettudatos

LifeStyle

3 tipp, hogy kütyümániásként is környezettudatos légy

3 tipp, hogy kütyümániásként is környezettudatos légy

A szórakoztató elektronikai eszközök és a környezettudatosság nem igazán jár egy cipőben. Aki rajong a kütyükért, az általában nem igazán foglalkozik a környezetvédelemmel, aki pedig ökotudatos, az igyekszik minél jobban csökkenteni az efféle eszközök vásárlását és használatát.

Ám nem feltétlenül kell egyik vagy másik táborba tartoznod, mert igenis van átfedés a kettő között, hiszen kütyümániásként is lehetsz “zöld”! Hogy mégis hogyan? Adunk pár tippet!

Használj bio telefontokokat!

Az okostelefon vitathatatlanul napjaink legnépszerűbb elektronikai eszköze, az iskolásoktól a nyugdíjasokig mindenki rendelkezik már saját készülékkel. A többség pedig szereti tokban tárolni a mobilját, amit gyakran cserélget is.

Hogy a feleslegessé vált termékek ne terheljék a bolygót, válaszd a Tok-Shop.hu kínálatából a bio tokokat! Ezek ugyanis olyan alapanyagból készültek, ami a normál műanyaggal ellentétben komposztálással 6-24 hónap alatt teljesen lebomlik.

A tokok alkotóelemei természetes, növényi eredetűek, nem tartalmaznak káros vegyi anyagokat, amik a lebomlás során ártalmasak lennének a környezetre. Sokan azért óvakodnak tőlük, mert “gagyi” minőségűnek hiszik őket, de ez egyáltalán nem igaz! A bio tokok nagyon is tartósak, nem nyúlnak ki vagy fakulnak meg, tökéletesen illeszkednek a készülékre, és hatékonyan védik a telefont az ütésektől és karcolásoktól.

A tapintásuk kellemes, a növényi magok pedig érdekes, egyedi mintázatot alkotnak, így a mobilodat nemcsak környezettudatossá, hanem egyben trendivé is teheted!

Ne cserélgesd az eszközeidet feleslegesen!

Még teljesen jól működik az okostelefonod, de kijött egy új modell, ami még nagyobb teljesítményű, még szebb a kijelzője és még szuperebb a kamerája. Elismerjük, nagy a kísértés, de gondold végig, hogy biztosan szükséged van egy új telefonra?

A környezettudatosság egyik alapelve ugyanis az, hogy elkerüljük a felesleges vásárlásokat, mert ezzel is károsítjuk a bolygót. Ha valami még tökéletesen funkcionál, akkor nem kell megszabadulni tőle csak azért, mert már van nála újabb és fejlettebb modell – hiába ösztönöz erre a fogyasztói társadalom.

Amennyiben mégis szeretnéd lecserélni a régi, de még működőképes telefonod, akkor semmiképp se dobd a szemétbe a régit! Ajándékozd oda egy családtagodnak, vagy hirdesd meg egy apróhirdetési oldalon, a lényeg, hogy találj neki új gazdát, aki tovább használhatja, így egyelőre nem lesz belőle hulladék!

Szerezz be egy napelemes powerbankot!

A powebankok, azaz hordozható akkumulátorok életmentőek tudnak lenni, amikor nincs a közelben hálózati áramforrás – és most már létezik belőlük napelemes változat is! Ezt nem a konnektorból, hanem a napsugárzás által tudod feltölteni, az eltárolt energiát pedig használhatod a mobilod, laptopod vagy tableted töltésére.

Ezáltal kevesebb áramot fogyasztasz, amivel nemcsak a pénztárcádnak, hanem a környezetnek is jót teszel. Használj minél több megújuló energiaforrást, hiszen ezeké a jövő!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés