Connect with us
Hirdetés

technokrata

A rendszeres játék hozzájárul a kutya és a gazdi egészségéhez is!

kutya kutyabarát rendszeres játék

LifeStyle

A rendszeres játék hozzájárul a kutya és a gazdi egészségéhez is!

A rendszeres játék hozzájárul a kutya és a gazdi egészségéhez is!

A rendszeres játék a kutyák számára nem csupán szórakozás, hanem annál valami sokkal több! A játék során ugyanis mind szellemi, mind pedig fizikai aktivitás történik, ez pedig megalapozza kedvenced kiegyensúlyozott idegrendszerét és testi egészségét. Azonban ez nem csupán a kiskedvencünkre igaz, hiszen ezek a jótékony hatások magára a gazdira is érvényesek, ezért nagyon fontos, hogy napi szinten foglalkozzunk az ebbel.

Mire van szüksége a kutyának?

A Kutyabarát Magazin életmód rovatában érdekes és hasznos tanácsokat találhatunk arra vonatkozóan, hogy mi szükséges kiskedvencünk egészéges életéhez. Természetesen nagyon fontos a megfelelő táplálás, melyhez mindenképpen figyelembe kell venni a kutya méretét és életkorát, valamint a szükséges oltások és az élősködők elleni védelem is elengedhetetlen.

Emellett a napi szellemi és fizikai aktivitás is lényeges dolog, hiszen ennek hiányában az eb viselkedésében káros mintázatok kezdenek megjelenni. Ezeken kívül azonban soha ne feledkezzünk meg arról, hogy kedvencünkkel játsszunk is, hiszen ennek a szerepe is igen fontos.

Milyen játékot vegyünk a kutyánknak?

Az üzletek játékkínálata hatalmas, ezért nehéz helyzetben van a gazdi, hogy mi lesz az ő kedvencének a megfelelő. Azt tanácsoljuk, hogy próbálj ki többféle játéktípust és amire a kutyád rákattan, utána tudatosan olyan játékokat keress.

Általánosságban elmondható, hogy a vadászkutyák imádják a keresős, szaglászós játékokat, de szinte minden eb imádja a zsákmányszerzős jellegű feladatokat. Az apport feladatok a legtöbb kutya számára könnyen megtanulhatók és ezután nagy aktivitással és örömmel végezhetők. Szinte mindegy, hogy milyen apport tárggyal játszunk, egyesek a labdák, mások a botok szerelmesei, a lényeg, hogy a gazdi is és a kutya is jól érezze magát a játék közben.

Milyen előnyei vannak a kutyával való rendszeres játéknak?

  • Ne feledjük, hogy ezek az elfoglaltságok bennünket is és kutyánkat is fiatalosan tartják és hozzájárulnak az egészségünk fenntartásához.
  • A rendszeres mozgás növeli az általános erőnlétünket, a friss levegő rendben tartja immunrendszerünket.
  • A kutya szellemi apportírozása megelőzi, illetve kezeli a viselkedési problémákat. A Bristoli Egyetem kutatásai szerint a játék mennyiségének növelésével az állatok viselkedési problémái fokozatosan csökkentek.
  • A rendszeres játék következtében csökken az eb agressziója és szorongása.
  • Ha a kedvenceddel sokat játszol, ezáltal erősítheted a köztetek lévő kapcsot, így szorosabb kutya-gazdi kapcsolat alakul ki.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy kizárólag tartós, jó minőségű kiegészítőt vásárolj és ezeket ne hagyd ott előtte, amikor nem vagy vele. A kutyák nagy része ugyanis szeret rágcsálni és még egy kiváló minőségű játék esetében is előfordulhat, hogy szétrágják és lenyelik, ami sajnos bélelzáródást, ezáltal pedig sürgősségi műtétet igényel. A kellékeket mindig tartogasd a közösen eltöltött időre, így ez a tárgy az állatnak mindig értékes és aktivitásra serkentő fog maradni.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés