Connect with us

technokrata

Hogyan válassz tökéletes zuhanykabint?

zuhanykabin zuhanyfülke

LifeStyle

Hogyan válassz tökéletes zuhanykabint?

Hogyan válassz tökéletes zuhanykabint?

Egy új zuhanyfülke kialakítása vagy egy kész zuhanykabin megvásárlása előtt is sok kérdést kell mérlegelni, hiszen ma már zavarba ejtő választék áll rendelkezésre, rengeteg variációból választhatunk.

A döntésnél elsődlegesen a fürdőszoba mérete, a rendelkezésre álló hely a meghatározó, nem pedig a vágyaink. A lehető legjobb helykihasználás érdekében választhatunk szögletes vagy íves kabin, tolóajtó, összecsukható zuhanyajtó vagy az ajtó nélküli, kész vagy épített megoldások közül. Cikkünkben bemutatjuk az egyes típusokat, és segítünk eligazodni közöttük.

Mi az a zuhanykabin?

A Zuhanykabin.hu oldalán is kapható zuhanykabin vagy zuhanyfülke a zuhanyzó területét körülvevő panelek összessége, amelyek megvédik a fürdőszoba többi részét a kifröccsenő víztől. A zuhanyzás funkciója és a fürdésre fordított idő kényelme fokozható hidromasszázs kabin beépítésével, amelyben zuhanyzás közben akár zenét hallgathatsz, telefonhívásokat is fogadhatsz.

Egy zuhanykabin többféleképpen is zárható, például nyíló, tolóajtókkal vagy csuklós ajtókkal vagy akár járható opciókkal. Mindegyik változathoz megfelelő vízelvezetésre van szükség, amit egy zuhanytálca vagy az épített változatok esetén a burkolat lejtése biztosíthat. A zuhanykabinok mindenféle formában és méretben, kivitelben és stílusban kaphatóak.

Fürdőszobához a zuhanyt

A zuhanykabin kiválasztásakor a legfontosabb szempont a fürdőszoba mérete és alakja. Minél nagyobb a fürdőszoba, annál több helyet tudsz a zuhanykabinnak szentelni, választhatsz akár walk-in zuhanyzót is. Ugyanígy, minél kisebb a fürdőszobád, annál több helyet kell kimaxolni.

A lehetőségek széles skálája áll rendelkezésre, a legkisebb 70×70 cm-es mérettől az egészen nagy, akár egyedi méretekig. A hagyományosak mellett alternatív méretekből is válogathatsz a kevésbé hagyományos terekhez való illeszkedéshez. A zuhanykabinok kaphatóak alacsony vagy normál zuhanytálcával, illetve anélkül, íves vagy szögletes változatban.

Egy másik fontos szempont, hogy milyen típusú fürdőszobába kerül a zuhanykabin. Az elsődleges fürdőszobákba általában nagyobb, tágasabb zuhanykabinok kerülnek, míg a második vagy vendégfürdőszobákba gyakran kisebb, kompaktabb méretűek.

Milyen típusú kabint válassz?

 Hagyományos keretes, félkeretes vagy modernebb keret nélküli változatok közül választhatsz a stílus függvényében. Plexit vagy üveget választhatsz ajtónak és falnak. Az alumíniumkeretes plexibetétes megoldás a legolcsóbb, a 3-8 mm biztonsági üveggel ellátott változat azonban tartósabb, strapabíróbb, esztétikus és modern. A klasszikus átlátszó üvegfelület mellett kérhető homokfúvott vagy savmaratott változatban is.

A zuhanykabinok típustól függően sokoldalúak lehetnek, és szűk helyekre is beilleszthetőek, beleértve a sarkokat és a süllyesztett helyeket is. Az elegáns íves kabin a lehető legjobban kihasználja a helyet, miközben kényelmes zuhanyzási élményt nyújt. A lehetőségek tárháza végtelen, sokféle típusú zuhanykabin közül választhatsz az egyéni preferenciáidnak megfelelően.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

dreame robotporszívó

Office

Érkezik a PaperOffice az ASUSTOR NAS-ra

2024. augusztus 26. hétfő
bluetooth hangprojektor sound bar

Kütyük

Milyen hangszórót válasszunk?

2024. augusztus 24. szombat

Kütyük

Támogatás az Overland Tandberg RDX QuikStor USB 3.0-hoz

2024. augusztus 21. szerda

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés