Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milyen diákmunkák közül választhatunk Budapesten?

diákmunkák budapesten

LifeStyle

Milyen diákmunkák közül választhatunk Budapesten?

Milyen diákmunkák közül választhatunk Budapesten?

Diákmunkákkal kapcsolatban a legfontosabb szabály, amit be kell tartani, hogy nem végezhető 16 éves életkor alatt. Egyre népszerűbbek a munkáltatók körében a hallgatói vagy bejelentett középiskolai jogviszonnyal rendelkező fiatal munkások alkalmazása. Lássuk, milyen lehetőségünk van, ha diákként szeretnénk elhelyezkedni.

Vendéglátóipar

Esti vagy délutáni munkavégzéssel várja fiatalok jelentkezését több étterem is a budapestallas munkakereső oldal, a budapestallas.hu alapján. El lehet helyezkedni felszolgálóként vagy besegíthetünk az ételkészítésbe is. Ez utóbbiba sorolható a pizza előkészítés (feltétezés) vagy éppen a lángossütés.

Kereskedelem

Ebben a csoportban leggyakrabban az eladói munkakörökkel találkozhatunk. Például egy újságokat forgalmazó cég helyi üzletében keresnek részmunkaidős eladót. Feladata az áruátvétel, bevételezés és az újságok kihelyezése a polcokra, valamint a visszáruk összekészítése, vevőinformációk, promóciók kihelyezése, napi aktualizálása. A vásárlókat professzionális szinten kell kiszolgálni, ami nemcsak az újságokra, hanem az üzletben folyó szerencsejáték-fogadásokra is kiterjed.

A munkarendet tekintve sok eltérés tapasztalható, például vannak cégek, ahol két munkanap után két szabadnap következik, de lehet akár minden nap is dolgozni, ha az iskolai elfoglaltságok lehetővé teszik.

Ha valaki az iskola előtt tud csak dolgozni, neki jó választás lehet a reggeli piacokon való segédkezés. Átveszi a megrendelt árut, elhelyezi a raktárban, illetve az árusító asztalon, kihelyezi az árcédulákat, egyszóval segíti a későbbiekben érkező eladó munkáját.

Adminisztráció

25 év alatti munkavállalókat keres több vállalkozás irodai, adminisztratív munkára. Azok, akik erre a munkakörre jelentkeznek, lehetnek személyi asszisztensek, vagy éppen segíthetik a pénzügyi csapat munkáját is. Ez utóbbi esetben kezelik a számlákat, iktatják azokat, illetve apróbb számviteli feladatokat is ellátnak. Remek lehetőség, hogy már a felsőfokú tanulmányok mellett munkába lehet állni, ezáltal gyarapszik a gyakorlatban eltöltött idő, így a diploma megszerzését követően nagyobb eséllyel indulhatunk a kortársakhoz képest.

Másik munkalehetőség lehet az adatrögzítés. Nem feltétlen kell unalmas Excel-táblázatokra gondolni, sok cégnek saját rendszere van. Például annak az autóipari vállalatnak is, amelyik fiatalok jelentkezését várja a karbantartási rendszerben történő adatfelvitelre.

Manapság már számos lehetőség kínálkozik az iskola melletti munkavégzésre. Ha lehetőségünk van elhelyezkedni, két előny biztos a miénk lesz: egyrészt jövedelmünkkel kiegészíthetjük az otthoni zsebpénzt, másrészt szakmai gyakorlatra tehetünk szert, ezáltal felnőtt munkavállalóként sokkal hamarabb kapunk majd munkát.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés