Connect with us

technokrata

4+1 hajápolási fogadalom 2023-ra, hogy szebb tincsekkel büszkélkedhess

hajápolási hővédő

LifeStyle

4+1 hajápolási fogadalom 2023-ra, hogy szebb tincsekkel büszkélkedhess

4+1 hajápolási fogadalom 2023-ra, hogy szebb tincsekkel büszkélkedhess

Ha az idei évben csak egy valamit fogadsz meg, az az legyen, hogy mostantól kiemelt figyelmet fordítasz a hajápolásra! Különösen akkor, ha elégedtelen vagy a sörényeddel, mert sprőd, kócolódó, nehezen kezelhető vagy töredezett.

Ám ha követed tippjeinket és megfogadod az alábbi hajápolási tanácsokat, akkor jövő ilyenkorra már látványos lesz a változás!

1. “Mostantól mindig használok hővédőt!”

Minden mosás után előkerül a hajszárító, emellett szereted vasalni vagy göndöríteni a hajad? Ez mind szép és jó, de gondoltál már a hővédelemre? A hőhatás ugyanis rendkívüli módon károsítja a hajszálakat.

Ez ellen nemcsak az lehet a megoldás, hogy kiiktatsz minden hajformázó készüléket, hisz a Hair-Line webáruház professzionális hővédőivel megóvhatod a tincseidet a forró levegő vagy a fém okozta ártalmaktól.

Mielőtt szárítanád vagy hővel formáznád a hajad, oszlass el némi hővédőt a tincseiden és csak ezután kezdd el a frizurád kialakítását. Valamint azzal is kíméled a hajad, ha nem a legforróbb fokozatot használod a készülékeken.

2. “Ezentúl kíméletesebben bánok a hajammal!”

Egy másik hírhedt hajkárosító művelet a fésülés – kivéve akkor, ha okosan csinálod. Először is vésd az eszedbe, hogy vizes hajat TILOS fésülni! Nedvesen ugyanis a hajszálak kiváltképp sérülékenyek, így ez egyenes út a töredezett, szálkás hajvégekhez.

Szárazon is bánj óvatosan a hajaddal, ha kócolódásra hajlamos, használj minden nap hajvégápoló olajokat. Ezek egyrészt táplálják a szálakat, másrészt egy sima bevonatot képeznek a felületükön, így könnyebbé válik a fésülés, kevésbé sérülnek a szálak. A hosszú haj fésülését sose a tövektől, hanem a tincsek aljától kezdd, és apró lépésekben haladj felfelé. A jó minőségű fésű vagy hajkefe szintén fontos kritérium.

A hajad kímélése érdekében kerüld a szoros frizurákat és a vékony hajgumikat, melyek megtörik a szálakat. A laza konty, copf vagy fonás vastag, puha hajgumikkal nemcsak trendi, de a hajadnak is jót tesz.

3. “Minden héten szánok időt egy tápláló hajpakolásra”

A haj táplálására kiváló hajmaszkok léteznek, melyek intenzíven hidratáló és ápoló anyagokat tartalmaznak. Hetente legalább egyszer vigyél fel a tincseidre hajmaszkot, majd húzz egy sapkát, tekerj köré egy törölközőt és hagyd rajta minimum 20-30 percig. A tincseid meghálálják ezt az extra gondoskodást, hisz csodásan fényesek és selymes tapintásúak lesznek.

4. “Beruházok egy komplett hajápolási rendszerre”

A professzionális márkák gyakran kínálnak olyan hajápoló rendszereket, melyek többféle terméket tartalmaznak: például sampont, kondicionálót, maszkot, hajvégápolót. Ezeket érdemes így, egyben használni, ugyanis így érhető el a legoptimálisabb eredmény. Szerezz be te is egy ilyen szettet.

+1. “Professzionális hajkezeléseket is igénybe veszek”

A fodrászatok többségében van mód speciális hajápolási szolgáltatások igénybevételére: léteznek ampullás kezelések, keratinfeltöltés, őssejtes kezelés, hogy csak egy pár példát említsünk. Érdemes kipróbálnod őket.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Kapcsolódó cikkek

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu