Connect with us

technokrata

Melyek a leghasznosabb home office programok és alkalmazások?

home office programok minicrm

LifeStyle

Melyek a leghasznosabb home office programok és alkalmazások?

Melyek a leghasznosabb home office programok és alkalmazások?

Ebben a cikkben olyan programokat és alkalmazásokat fogunk ajánlani, amelyek home officeban dolgozva egyértelmű hasznot jelenthetnek. Egyaránt segítve a kommunikációt, a feladatok menedzselését és a céges működést.

Igyekszünk minden program és szoftver kapcsán alternatívákat is mutatni. Sokkal inkább a kivitelezésre váró cél, mintsem a programok felől közelítve a témát. Következzenek tehát a részletek.

Milyen feladatokhoz indokolt a home office programok és alkalmazások keresése?

Amikor a munkavégzés home office keretei között történik, a legfőbb kihívást a fizikai távolságból adódó korlátok áthidalása jelenti. Meg kell azt oldani, hogy az egyébként nem egy irodában tartózkodó munkatársak mindegyike hatékonyan termeljen, és flottul működjön a cég.

Például a MiniCRM, mint projektmenedzsment szoftver is ebben hivatott segíteni. Egyszerre nyújtva hathatós segítséget olyan kulcsfontosságú tényezőkben, mint a feladatok kiosztása, a kommunikáció, illetve a folyamatban lévő ügyek hatékony kezelése.

Alapvető természetesen, hogy hardver fronton is minden szükséges eszköz rendelkezésre álljon. A laptop mellett fülhallgató, asztal, szék, lámpa, no és persze a kellőképpen stabil internetkapcsolatot vehetjük ide.

Melyek a leghasznosabb home office programok és alkalmazások?

Kommunikáció szempontjából talán a Skype segíthet kellő hatékonysággal áthidalni a távolságot. Alternatív lehetőségként a WhatsApp, a Viber vagy a Slack merülhet fel, akár gyors üzenetváltásokhoz, akár online meetingekhez.

A feladatok kiosztása és követése értelemszerűen kulcskérdés home office keretei között dolgozva. Erre a célra manapság a Trello használata számít bevett gyakorlatnak céges szinten, de sok alternatív megoldás is hozzáadott értékkel bírhat.

Nem árt az sem, ha a laptopokon Office is működik telepítve. Az Excel, a Word, a PowerPoint napi szintű rendelkezésre állása sok cégnél követelmény. Legfeljebb olyan alternatív szoftverek jöhetnek szóba, amelyekkel kiválthatók ezek a funkciók.

További roppant hasznos programok és alkalmazások home officeban

A projektek menedzselése szempontjából nem árt, ha a fájlok megosztását korszerű és biztonságos formában sikerül kivitelezni. Ehhez jelenthet megoldást a Google Drive vagy bármelyik korszerű projektmenedzsment szoftver.

Online naptár nélkül is elképzelhetetlen a home office tartósan eredményes menedzselése. Azért, hogy egyetlen ügyféltalálkozó, csapatmeeting, határidős feladat és egyéb intéznivaló sem merülhessen feledésbe.

Mindezen felül az ötletelésben segíthet például az Evernote, a jelszavak hatékony menedzseléséhez pedig a LastPas bírhat hozzáadott értékkel. Amennyiben ezek mindegyike rendelkezésre áll, az már jelenthet egy kedvező alapot a home office eredményességéhez.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés

Hirdetés

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu