Connect with us

technokrata

Így reformálták meg az okosórák a karórák piacát

okosórák

LifeStyle

Így reformálták meg az okosórák a karórák piacát

Így reformálták meg az okosórák a karórák piacát

Ma már az okosórák egyre jobban uralják a karórák piacát. Persze vannak azok a prémium szegmensek, ahova nem is cél, hogy bejussanak. De azonkívül egy átlagos, hétköznapi felhasználó számára annyival többet tudnak adni ezek a készülékek, hogy óriási előnyük van.

Egy igazi mini számítógépet kapunk a csuklónkra. Sőt, még ennél is többet! Gyakorlatilag egy kisebb orvosi stábot és egy személyi edzőt is magunkkal vihetünk. Így máris érthető, hogy miért beszélünk a piac megreformálásáról, igaz?

A karóra ideje lejárt?

Nem feltétlenül, de igen komoly konkurenciája akadt okosórák formájában. Ma már maximum divatból hordjuk őket, ugyanis a funkciójukat gyakorlatilag teljesen átvették az okostelefonok. Ezek ellenére nem fognak eltűnni, épp csak egy ráncfelvarráson estek át bizonyos szegmensekben.

Ma már olyan funkciókkal lehetünk gazdagabbak, ha egy okosóra mellett döntünk a hagyományossal szemben, amit eddig el sem tudtunk képzelni! Mindenképp érdemes egy próbát tenni velük. Lehet, hogy utána soha többé nem akarjuk majd levenni.

Az okosóráknál ma az egészség van a fókuszban

Bár termeszetesen a pontos időt és dátumot is meg tudják mutatni, számos egyéb funkcióval is fel vannak vértezve. Egy részük az okostelefonunk kiterjesztéseként jelentkezik, mint például az értesítések fogadása és kezelése. De akár érintésmentes fizetést is tudnak ezek az eszközök.

Viszont a fő fókuszt az egészségünk kapja, mely több oldalról is meg van támogatva az okosórák által.

Több készülék is kapható a piacon, melyek akár folyamatosan is tudják monitorozni a pulzusunkat. De egyes modellek akár a véroxigénszintünket, sőt a szívritmusunkat is követni képesek. A folyamatos ellenőrzések ráadásul még akár életet is menthetnek, ha valami rendszertelen működést tapasztalnak és jelzik a készülék viselőjének. A tengerentúlon volt is már erre nem egy példa. Kell annál több, minthogy akár az életünket is megmentheti?

De még emellett is vannak olyan egyéb funkciók, melyek inkább a megelőzésre fókuszálnak.

Ezek közül az egyik az alvásminőség ellenőrzése. Magyarországon (és a világon sok helyen) rosszul és keveset alszunk. Ha ezt ki is tudjuk mutatni, akkor jobban fogunk figyelni a megfelelő minőségű és mennyiségű alvásra. Ráadásul ehhez még tippeket is kaphatunk az okosórától.

És akkor még ott vannak a személyi edzős funkciók is. Számos olyan kisebb-nagyobb funkciót kapunk, melyekkel nyomon követhetjük és akár javíthatjuk is az edzésünket.

Számos különböző típusú edzést monitorozhatunk. Információkat kapunk a köridőkről, a megtett távról, a sebességről, az elégetett kalóriákról, stb. Visszanézhetjük, hogy mennyire sikerültek jól a korábbi edzéseink, és így könnyebb nyomon követni a fejlődésünket is. Valamint a tervezés is egyszerűbb.

Bárhol és bármikor

Kiváló munkát végeztek a mérnökök, ugyanis a legjobb okosórák akár 50 méterig is vízállóak, így bátran úszkálhatunk velük. És persze jól bírják az izzadságot is. Így tényleg bárhol és bármikor használhatjuk őket, ez pedig egy újabb plusz pont!

Tovább
Kapcsolódó cikkek

További LifeStyle

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés