Connect with us

Hirdetés

technokrata

Stresszes nyaralás? Valójában így kellene kipihennie magát!

stressz nyaralás

LifeStyle

Stresszes nyaralás? Valójában így kellene kipihennie magát!

Stresszes nyaralás? Valójában így kellene kipihennie magát!

Talán elsőre furcsának tűnik, hogy a nyaralás stresszes is lehet. Hiszen tele a világháló a mosolygós tengerpartos szelfikkel, nyoma sincs a feszültségnek… Ez persze ritkán igaz, s bizony a nyaralás nem feltétlenül felhőtlen, viszont tehetünk azért, hogy kellemesen teljen.

Az a fránya stressz!

Az Onlinepszichológus.net blogjában olvasható az az izgalmas bejegyzés, amelyben a nyaralás és a stressz összefüggéseire mutatnak rá, s most ebből adunk mi is egy kis ízelítőt, hiszen éppen robog a főszezon, s talán még van esély arra, hogy idén jobban alakuljanak a dolgok. Lássuk!

A stressz a mindennapjaink része, állandóan rohanunk, robotolunk, próbálunk százfelé megfelelni, megfeszülni. Már önmagában is fárasztóan hangzik, nem igaz? És a nyaralás? Leveszi a terheket a vállakról? Időt kell szánnunk erre is, megkeresni a legjobb helyszínt, felkutatni a legkedvezőbb ajánlatot, foglalni, fizetni, mindent maradéktalanul bepakolni, és még folytathatnánk a sort…

Végre kezdődhet a lazítás! Vagy várjunk csak! “Biztosan kihúztam a kávéfőzőt? Bezártam az ajtót? Eltettem mindent?” És ez még csak a kezdet, hiszen azt várjuk a nyaralástól, hogy ilyen vagy olyan legyen, kinek-kinek a szája íze szerint, de mindenképpen tökéletes! De dugó van, késik a vonat, nem elég jó a szállás, nem elég nagy a választék a reggelinél, főzni kell, túl meleg van, nem fér bele minden program, pedig ezt is szerettük volna még… És akkor még a komolyabb ínyencségek, mint például az, hogy lerobbant az autó, de pont nem jó a problémára a biztosítás, még szóba se kerültek.

Ráadásul most kell feltöltődni, ezalatt a pár nap alatt az egész éves hajtásra. Nem kis nyomás az a kis “kell” szócska, s alapvetően meghatározhatja az egészet.

Lehet másképp is!

Ne tervezzünk meg mindent ennyire, hiszen a lényeg éppen az, hogy végre elengedhessük magunkat. A pakolást viszont csinálhatjuk előre is, nyugodtan összeírva a listát, és apránként összeszedni a holmit, amikor még nem szorít az idő. Így azt is könnyebb mérlegelni, hogy mi az, amire valóban szükségünk lesz az úton.

Nyugodtan lehetünk spontának, s csodás dolgokat fedezhetünk el szabadon barangolva is, anélkül, hogy feszített tempóban rohanunk egyik látnivalótól a másikig. Engedjük meg magunknak, hogy csak legyünk, s azt tehessük, amire vágyunk. Hazaérve, ha tehetjük, adjunk pár napot magunknak visszatérni a mindennapokba, hogy fel is dolgozhassuk a rengeteg élményt, ami ért minket.

Nem most kell feltöltődni egész évre!

Lehetetlen egyetlen hét alatt egész évre feltöltődni, kipihenni magunkat, kár is erre ráfeszülni. Helyette minden egyes napunkban, hetünkben legyen olyan idő, amikor nem a mindennapok gondjai töltenek ki minket. Mindegy, hogy olvasunk, fürdőzünk, sportolunk vagy meditálunk, de engedjük meg magunknak, hogy kikapcsolódhassunk!

Ebben sokat segítenek a hosszú hétvégék, kisebb kiruccanások is. Persze csak akkor, ha képesek vagyunk szabadságra engedni a stresszt is, legalább erre az időre.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés