Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fontos a megfelelő szivattyú és szűrőrendszer kialakítása

monojet szivattyú

LifeStyle

Fontos a megfelelő szivattyú és szűrőrendszer kialakítása

Fontos a megfelelő szivattyú és szűrőrendszer kialakítása

A megfelelő szivattyú és szűrőrendszer kialakítása sok mindentől függ. Számos paraméterre kell figyelemmel lennünk ahhoz, hogy megfelelően összeálljon a rendszerünk.

Emellett persze az is nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg a rendszeres karbantartásokról sem. Ha jól állítjuk össze, és figyelünk az utóéletére is, akkor hosszan élvezhetjük előnyeit. Ha pedig bármi miatt változnak a körülmények, vagy mi változtatunk, akkor gondoskodjunk időben a rendszerünk hozzáigazításáról.

A megfelelő szivattyú és szűrőrendszer kialakítása

Mint írtuk is, fontos, hogy ismerjük a körülményeket, az elvárásokat, hogy mire fogjuk használni a berendezéseket. Így fogjuk tudni megfelelően megválasztani, hogy milyen rendszerelemekre van szükségünk.

Ha ez megvan, akkor már csak a karbantartásra kell figyelnünk. Ennek szerves része a rendszeres ellenőrzés, és szükség esetén a szivattyúk javítási feladatainak ellátása is. Ehhez érdemes mindenképp olyan szakemberek segítségét igénybe venni, mint a Monojet csapata, akik javítanak, felújítanak, ha szükséges.

A szivattyú kiválasztása

Vegyük alapul egy takarmánykeverő üzem rendszerét. Nem ugyanolyan típusú szivattyúra van szükség akkor, ha olajat szeretnének vele adagolni, mintha mondjuk glicerint. Mielőtt eldöntjük, hogy melyik típust telepítjük, fontos megnézni, hogy mire fogjuk használni. Nagyon pontosan fel kell mérnünk, hogy mi lesz a feladata, mert ha nem jó kerül beépítésre, az könnyen működésképtelenné válhat.

Jelen esetben olajhoz tökéletes a centrifugál szivattyú, míg glicerinhez már fogaskerekesre lesz szükség. De milyen adatokra van szükségünk ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, melyik a megfelelő számunkra?

A döntés meghozatalához szükséges legfőbb adatok a következők:

  • Bejövő és szükséges kimenő nyomás
  • Bejövő és szükséges kimenő térfogatáram
  • A közeg viszkozitása, pH-értéke és hőmérséklete

Ezen adatok alapján már el tudjuk dönteni, hogy melyik típusra kell essen a választásunk. Fontos azonban megjegyezni, hogy ha nincs a kérdés eldöntéséhez megfelelő szakértelmünk, akkor mindenképp kérjük szakember segítségét. Ez mindenképp kifizetődő lesz a későbbiekben.

A tervezés és a karbantartás a titok

Ahhoz, hogy hosszú ideig élvezhessük a rendszerünk előnyeit, fontos a megfelelő tervezés. És ebbe nemcsak a szivattyú típusának kiválasztása, de pl. a megfelelő szűrők beépítése is épp annyira beletartozik. Ha ezeket kicsit túlméretezzük, akkor elkerülhetővé válik akár a szűrőcsere is.

A rendszeres ellenőrzés, esetleges hibák azonnali orvoslása pedig szintén nagyon fontos. Ha hosszú (és egyben költséghatékony) életet szeretnénk az eszközeinknek, akkor erről gondoskodnunk kell. Érdemes ehhez szakember segítségét is igénybe venni, aki könnyen azonosítja és orvosolja is a felmerülő problémákat.

Ha mindezekre kellő figyelmet fordítunk, akkor garantálhatjuk a hatékony termelés feltételeit.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés