Connect with us

technokrata

Szivar és bor – lehet, hogy nem klasszikus párosítás, de annál izgalmasabb!

humidor szivar és bor

LifeStyle

Szivar és bor – lehet, hogy nem klasszikus párosítás, de annál izgalmasabb!

Szivar és bor – lehet, hogy nem klasszikus párosítás, de annál izgalmasabb!

Ha Ön szeret szivarozni, nincs jobb módja annak, hogy élvezze az élményt, mint egy kiváló alkoholos ital szürcsölése. Ez a két dolog valahogy kéz a kézben jár – mint a mogyoróvaj és a lekvár, egyszerűen jól működnek együtt.

Az emberek többsége meg van győződve arról, hogy csak az olyan erősebb italok passzolnak a szivarhoz, mint például a brandy. Van azonban egy fantasztikus párosítás, amelyet néha figyelmen kívül hagynak. Ez pedig nem más, mint egy tökéletes bor és egy fantasztikus szivar, amely minden kortynál és füstnél tartós élvezetet nyújthat.

A mai cikkünkben a szekszárdi borvidék, és azon belül a Sárosdi pincészet borait vesszük górcső alá – amelyek megtalálhatóak a Humidorshop.hu borkínálatában is – és mutatjuk meg, hogy hogyan is párosíthatóak a különféle szivarokkal.

Hozzon össze egy tölgyfa érlelésű Chardonnay-t és egy könnyű dominikai szivart!

Míg egyesek esküsznek rá, másokat a nyíltan fás íze szabályosan elriaszt. Akármelyik csoportba is tartozik Ön, a Chardonnay kétségtelenül zseniálisan működik az édes dominikai szivarokkal. A dombos szigetországon megtalálható számos márka kubai örökséggel bír, a Montecristo pedig az egyik legjobb.

Azt javasoljuk tehát, hogy egy Pilotico Pepe Mendez édes, közepes testű szivarhoz töltsön egy pohárkával a Sárosdi pincészet Rizlingszilváni Chardonnay-jából. Higgye el, nem bánja meg!

Párosítson egy Cabernet Sauvignont egy krémes Cohibával!

A klasszikus párosítás a Sárosdi pincészet Cabernet Sauvignonjához egy kiadós porterhouse steak vagy egy gazdag báránypörkölt. Ennek az az oka, hogy a koncentrált ízek és a magas tanninszint azt a rejtélyes képességet adják, hogy “képes áthámozni magát” a szájban megtalálható többi aromán. Ez pedig ideálissá teszi a Cohiba néhány ízletesebb, érzékibb változatával történő párosításhoz.

Öntsön rozét egy gazdag hondurasi szivar mellé!

Napjainkban Hondurasban a világ leggazdagabb dohánytermékeit szüretelik le, és a piacon a legintenzívebb, legízletesebb szivarokká alakítják. Az olyan élénk ízekkel, mint ezek, csak egy bor fog jól működni igazán, ez pedig nem más, mint a rosé.

Húzza ki tehát a parafadugót a Sárosdi pincészet Réka Rosé palackjából, amely egy igazán üde, lendületes, kellemes sav-szénsav arányú gyümölcsös bor, és amely még tovább fokozza majd a hondurasi szivarja káprázatos ízét!

Végső gondolatok

Párosítsa úgy a szőlőt és a dohányt, ahogyan azt a magasan képzett, kézműves szakemberek teszik, akik megszállottjai az íznek, a hagyománynak és a minőségnek.

Ne feledje, hogy a nyerő kombináció elérésének kulcsa a szivarok és borok különböző aromáinak, ízeinek és mélységeinek összekeverése és párosítása. Bár számos borivási hagyományon alapuló kombó létezik, mégis a legjobb kísérletezni, hogy megtalálja a tökéleteset, amelyet igazán élvezni fog.

Reméljük, hogy ajánlásaink jó szolgálatot tesznek majd a türelmesen és ízlésesen kialakított párosok keresésében, amelyek célja, hogy kielégítsék az Ön ízlelőbimbóit, és csábító illetve üdvözlő elmélkedéssel töltsék el az idejét.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés

Hirdetés

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu