Connect with us

Hirdetés

technokrata

Amit a munkavédelmi ruházati alapanyagokról tudnia kell

munkaruházat

LifeStyle

Amit a munkavédelmi ruházati alapanyagokról tudnia kell

Amit a munkavédelmi ruházati alapanyagokról tudnia kell

A megfelelő munkaruházat védelmet nyújt, tartós és kényelmes, tökéletesen illeszkedik azokhoz a követelményekhez, amelyek az egyes munkavállalók munkájából, munkakörülményeiből erednek, védik testi épségüket, egészségüket.

A kemény, nehéz körülmények között végzett munka tartós, strapabíró, ellenálló anyagból készült munkaruházatot igényel. A megfelelő munkaruha kiválasztásánál sok múlik az alapanyagon. A hagyományos pamut máig népszerű anyag a munkaruházati termékek esetében is, azonban nem minden védelmi szintnek megfelelő, ezért megjelentek más, innovatív alapanyagok is.

Miért olyan fontos a munkaruházat anyaga? 

A jól megválasztott munkaruha biztonságossá teszi a munkát, produktívvá a munkavállalókat, továbbá az egységes munkaruházatnak köszönhetően professzionálisabbnak tűnik a vállalkozás is. Az Épkézláb Munkaruha jól láthatósági ruházatai és egyéb védőruhái minőségüknek, és optimális anyagválasztásuknak köszönhetően nemcsak kielégítik a munkaruházatokra vonatkozó szabványban előírtakat, hanem kényelmesek és divatosak is.

A legnyilvánvalóbb ok, amiért fontos a munkavédelmi ruházat megfelelő alapanyagának kiválasztása: a biztonság. A jó minőségű, megfelelő védelmet biztosító munkaruházat nemcsak a dolgozókat védi meg, hanem az Ön vállalkozását is azoktól a plusz költségektől, amelyek a biztonsági előírások megszegésével, az esetleges sérülés miatti munkaképtelenséggel járnak.

A kényelem kulcsfontosságú a munkaruházatok esetében. A munkaruházatnak tartósnak, ellenállónak és viselhetőnek kell lennie. A munkavállalóknak olyan anyagú ruházatra van szükségük, amely minden időjárási körülmények között, bel- és kültéren, veszélyes vagy vegyi anyagok, extrém hőmérséklet közelében, mechanikai behatások mellett végzett munka esetén is komfortos viseletet nyújt.

Hogyan válasszon a különböző anyagok közül?

Fontos annak felismerése, hogy a különböző munkakörnyezetek és munkakörök különböző típusú munkaruházatot igényelnek. Egy munkaruha alkalmasságát és biztonságát nagymértékben meghatározza az anyag, amelyből készült. Bár úgy tűnhet, hogy minden munkaruha nagyon hasonló, van néhány technikai különbség a különböző stílusok között, amelyekkel tisztában kell lennie, így kiválaszthatja a megfelelő ruhadarabot, amely hosszabb ideig védi Önt és munkatársait.

A munkaruházatban használt szövetek többnyire különböző anyagok vagy szálak keverékéből készülnek a kényelem és a tartósság miatt. A hagyományos alapanyagok – pamut, bőr – mellett megjelentek és közkedveltek lettek a különféle szintetikus szálakból szőtt szövetek, amelyek olyasmit képesek biztosítani, amit a klasszikus anyagok nem.

Mikor mit viseljen?

Az időjárási és munkakörülmények meghatározhatják, hogy milyen típusú munkavédelmi ruházatot kell választania. Szabadban végzett munkák esetén a vízálló anyagok elengedhetetlenek, továbbá – ha a munka speciális védelmet követel – lángálló, antisztatikus, jól láthatósági ruházatra lesz szüksége.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés