Connect with us

technokrata

Az okosórák kiválasztásának legfontosabb szempontjai

okosóra választás szempontjai

LifeStyle

Az okosórák kiválasztásának legfontosabb szempontjai

Az okosórák kiválasztásának legfontosabb szempontjai

Elmondhatjuk, hogy ma már dömping van az okosórák piacán, és önmagában ezért is érdemes újra és újra elővenni azt a témát, hogy melyek is a legfontosabb ismérvek, amelyektől nem szabad elvonatkoztatni, amelyekre mindig oda kell figyelnünk, ha okosórát szeretnénk vásárolni.

Ha nem így teszünk, előfordulhat, hogy egy hozzánk egyáltalán nem passzoló órát szerzünk be, és jóval a használat után jövünk rá, hogy mégis másmilyet kellett volna választani.

Mindennapjainkhoz való igazodás

A legfontosabb, hogy tisztában legyünk, mikor, milyen céllal és mennyi ideig szeretnénk használni a készüléket. A mindennapi szokásaink, a munkánk, valamint a szabadidőnk eltöltése fogja meghatározni, hogy milyen funkcionalitással is rendelkezzen az okosóra.

A hellowatch.hu webáruház okosóra kínálata bőségesen ad lehetőséget, hogy miután végiggondoltuk az összes szempontot, amelyek nálunk szóba jöhetnek, kiválasszuk a megfelelő darabot.

A funkcionalitás egyik leglényegesebb területe a sportolás. Szinte minden okosóra rendelkezik az alapvető mérési lehetőségekkel, de azoknak, akik aktívan és rendszeresen, netán versenyszerűen sportolnak, elérhetőek olyan professzionális darabok, amelyek célzottan az ő igényeikre lettek kifejlesztve.

Telefonokhoz való kapcsolódás

Mivel az okosórák valójában az okostelefonok kistestvérei – vagy másképpen “kiterjesztései” – ezért nagyon fontos, hogy az okosóra operációs rendszere kompatibilis legyen az okostelefonéval, máskülönben az okosóra nem fog tudni kapcsolatot létesíteni a mobillal.

Az okosórák egyik legfőbb feladata pont az, hogy az okostelefonon megtalálható alkalmazások segítségével elérhetőek legyenek olyan plusz funkciók, amelyekhez az okosóra révén már nem lesz szükség az mobil jelenlétére Nem kérdés, hogy sportolásnál ez mennyire hasznos, hiszen hányszor látunk olyan futókat, akik kezükben a mobillal szaladgálnak?

Ár-érték arány

Akárhonnan is nézzük, be kell valljuk őszintén, hogy mindenkit befolyásol, hogy az adott okosóra mennyibe kerül. Lényeges, hogy ezt az árat mindig a márka és a funkciók, tehát az adott óra értékével összhangban vizsgáljuk!

A hellowatch.hu webáruházban találhatsz 10 ezer forint alatti árkategóriás, de akár több százezer forintos, prémium minőségű okosórát is. Nem szabad, hogy csakis ár alapján dönts, hiszen az elvihet teljesen más irányba a kezdeti szándékodtól. Viszont a kínálatot mindenképp érdemes alaposan átböngészni!

További szempontok

Természetesen nem küszöbölhető ki, hogy ne vegyük figyelembe egy okosóra külső megjelenését, hiszen minden nap velünk lesz, ezért el kell, hogy nyerje a tetszésünket. Csak az a fontos, hogy az esztétikum kapcsolódjon a praktikummal is, tehát mint ahogy mindennél az életben, ne csak a külső alapján döntsünk!

Vizes tevékenységeket végzőknek kiemelt fontosságú a vízállóság. Ajánlatos ennek jobban utánanézni, mivel más jellemző a különböző órákra, és más vízállósági szint várható el egy búvárkodásra is képes okosórától, mint attól, amelyik maximum csak a mosogatásnál kap egy kis felfröccsenő vizet.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés

Hirdetés

További LifeStyle

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu